fbpx

Jön az ötajtós Lada 4×4

Sőt, már itt is van, egyrészt a Lada Hungary weboldalára felkerült az ötajtós modell, másrészt facebook-közleményben bejelentették a hivatalos árakat, valamint a paramétereket is. A Lada 4×4 ezen változata már tavaly megjelent az orosz piacon, ám a hazai bevezetésre idáig várni kellett.

A Niva nevet ugyan már nem használhatja a Lada, ennek ellenére a 4×4 megnevezés még a mai napig sem tudott teljességgel meghonosodni, ami nem is csoda, hiszen a Lada terepjárójának a külleme nem sokat változott az 1977-es megjelenése óta. A háromajtós kivitel Classic változatát tavaly mi is teszteltük, és nem is véletlenül aposztrofáltuk – a szó pozitív értelmében – időkapszulának.

Lada 4x4

Bár felszereltségben ugyanúgy a Classic és az Urban közül választhatunk, és az erőforrásokat nézve sem lesz különbség (az ötajtós is kizárólag az 1.7-es, 82 lóerős, Euro 6-os benzinmotorral lesz elérhető), viszont a méreteket nézve jelentős változásokat láthatunk.

A hossz mintegy fél méterrel növekedett, 3.72 méter helyett 4.22 lett, a tengelytáv szintén ennyi nőtt, 2.7 méterre. Az utastér ezáltal 5 személyes lett, illetve a csomagtér is terebélyesedett, a háromajtós 265/585 literje helyett itt 420 alappal, és 780 literes bővítettel számolhatunk. A tereptulajdonságok nem változtak (40 fokos első terepszög, 50 cm gázlómélység), ide kattintva tekinthetőek meg a további számok, azonban az ötajtós terhelhetősége mintegy 100 kilóval jobb (425 kg), tankja pedig nagyobb lett, 45 helyett immár 65 liter üzemanyagot tölthetünk bele.

Lada 4x4

Érdekesség, hogy mindkét felszereltségi szinten Lada emblémás 4×4 feliratú védő/díszlécekkel látták el a modellt, bár a honlap hivatalos képein még a VAZ-2131 felirattal is találkozhatunk, Oroszországban így futnak, nyilván néhány fotó forrása odáig vezethető vissza.

Az áraknál ennél mérsékeltebbek a differenciák, a háromajtós Classicnál kereken háromszázezerrel drágább az ötajtós, 3.299.000 forintos áron lehet hozzájutni, míg az elektromos tükrökkel, ülésfűtéssel ellátott Urbanért 3.699.000 forintot kérnek el. A Lada Hungary alapból két év garanciát vállal a modellre, azonban ez 70.900+áfától 5 évre is bővíthető.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb