fbpx

Ilyen volt az év utolsó “csapatása”

A szokásoknak megfelelően idén is a Hungaroringen búcsúztatták az óévet a motorsportok szerelmesei. A bajnokságnak ugyan már régen vége, de szerencsére évről-évre rengeteg versenyzőpáros érzi úgy, hogy az ünnepek előtti rohanást egy jó hangulatú versennyel kell maguk mögött hagyni.

Szilveszter Rallye

A hazai nevezők mellett sok külföldi alakulat is tiszteletét tette, így összesen több, mint 240 páros szórakoztatta a kilátogatókat a Szilveszter Rallye-n. A mezőny elején ezúttal is az R5-ös gépek küzdöttek a legjobb időeredményekért. Utánuk a Mitsubishis és Subarus különítmény száguldott végig a pályán…

Szilveszter Rallye

…de természetesen idén is a Ladák feltűnését várta legjobban a közönség. Nem is kellett csalódniuk, a több, mint 70 orosz versenygépből álló mezőny nagy része inkább autózott a közönségnek, mint az órának. Végül a sort a maroknyi, de annál érdekesebb Historic kategória zárta.

Szilveszter Rallye

Szilveszter Rallye

Csütörtökön a rajtceremóniát követően a mezőny kétszer teljesítette a Ring belső gyorsaságit, a pénteki napon pedig két kört rendeztek a Ring külső és Ring belső szakaszok érintésével. A szakaszok az idei évre kis mértékben megváltoztak, kikerült például a külső szakasz tribün feletti murvás része, ami tavaly nem aratott osztatlan sikert a versenyzők körében.

Szilveszter Rallye

A két napos versengés végén a Fabia R5-el versenyző Vincze Ferenc – Bazsó Attila páros kaparintotta meg a dobogó legfelső fokát, négyet megnyerve a hat gyorsaságiból. A második helyen ifj. Kiss László és Kissné Varga Zsuzsanna, a harmadikon pedig Majerčák Vlastimil és Kušnier Pavol ért be.

Cikk | fotók: Janoch Ábel

Ábel remek fotóit Facebookon itt, Instagramon pedig ide kattintva érhetitek el.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb