fbpx

Elektromos flotta a Nissantól

Már több mint 100 éve történt, hogy a legendás londoni áruház felvette első elektromos járművet flottájába. Most a Harrods – a 100%-ban elektromos Nissan e-NV200 kiszállító furgonokkal – visszatér az elektromos járművek technológiájához.

1919-ben a bolt tömörkerekű American Walker elektromos furgonokat használt, majd később a saját maga építette elektromos járműflottával szállította ki áruit londoni ügyfeleinek. Később a benzinmotorok térnyerésével az elektromos furgonok kiszorultak. Azonban a Nissan az új infrastruktúra és technológia kifejlesztésével ismét lehetővé tette, hogy a Harrods teljesen elektromos furgont használjon flottájában.

elektromos Nissan

A Nissan e-NV200-at kifejezetten a Harrods kiszállítási követelményeinek megfelelően alakították ki. A furgon raktere teljes mértékben hűtött, és egy polcrendszert is beépítettek, így biztosított a friss élelmiszerek tökéletes körülmények között történő szállítása. A könnyű felismerhetőség érdekében a jármű természetesen megkapta a hagyományos zöld és arany Harrods színeket.

Az e-NV200 170 km-t képes megtenni egyetlen töltéssel, így könnyedén teljesíthet heti 50 kiszállítást, ami alatt átlagosan 241 km-t tesz meg London területén, és ehhez a Harrodsnak mindössze heti egy töltésről kell gondoskodnia. Az elektromos járművek úttörőjeként a Nissan immár 2010 óta tömegeknek kínál intelligens mobilitási megoldásokat, és immár több mint 290 000 elektromos járművet adott el világszerte. A Harrods egy világszerte több mint 900 vállalatból álló csoporthoz csatlakozik, melyek a Nissant bízták meg azzal, hogy segítse őket a fenntarthatóbb jövő megalkotása felé vezető úton.

elektromos Nissan

A Nissan közkedvelt kibocsátásmentes modelljei közé tartozó e-NV200, mely 2016-ban Európa legnagyobb számban eladott elektromos furgonja lett, a többféle díjjal is elismert Nissan Leaf és NV200 modellek legjobb tulajdonságait ötvözi. A zéró emissziós kishaszongépjármű kilométerenként akár 0,03 euróra leszorítható üzemeltetési költségeket és egy feltöltéssel akár 170 km-es hatótávolságot kínál. Ezzel akár a kisebb, akár a nagyobb cégek számára ideális áruszállító lehet, mivel mindamellett, hogy hozzájárul a vállalkozás szénlábnyomának csökkentéséhez, praktikus, megbízható és költséghatékony is.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb