fbpx

Gyártásba küldték a legújabb 8-as BMW-ket

2019. július 1-jén a BMW Group Dingolfingban működő gyártósorai a BMW 8-as sorozat nem kevesebb, mint három új tagjával gazdagodtak: a Gran Coupé mellett az M8 Competition Coupé és az M8 Competition Cabrio sorozatgyártása is megkezdődött.

Az alsó-bajorországi üzemben készülő luxus sportkupék száma ezzel ötre nőtt, miközben már az új BMW 8-as sorozat hatodik modellváltozata is a küszöbön áll: a BMW M8 Gran Coupé még idén bemutatkozik a nagyközönség előtt. A nagyteljesítményű, négyajtós luxus sportkupé érkezésével a Dingolfingban működő üzem a BMW Group luxusautókat gyártó hálózatának abszolút első számú létesítményévé lép elő, amely még tovább erősíti a szegmensben a márka modellújítási tevékenységét.

Dingolfingban a BMW 8-as Gran Coupé az új BMW 5-ös sorozat, az új BMW 7-es sorozat és az új BMW 8-as sorozat hajtáslánc-technológiáival osztozik a gyártósorokon. A négyajtós luxus sportkupé a közeljövőben a müncheni központú vállalatcsoport várakozásai szerint az új BMW 8-as sorozat globális értékesítési eredményeinek több mint felét teszi majd ki, és mint ilyen, rövid időn belül a legnagyobb darabszámban gyártott 8-as BMW-vé érik. A BMW 8-as Gran Coupé kiváltképp népszerűnek ígérkezik az Egyesült Államokban, ahol a BMW a nemzetközi piacra gyártott modellek mintegy harmadát kívánja értékesíteni, a közel-keleti régiót és a nagy-britanniai piacot is megelőzve e téren.

A 2019 őszén érkező BMW 8-as Gran Coupé háromféle motorváltozata tükrözi a sportkupé sokoldalú karakterét. A 4.4 liter hengerűrtartalmú, 530 lóerő maximális teljesítményre képes V8-as benzinmotor mellett a palettán a 320 lóerős soros hathengeres dízelmotor és a 3.0 liter hengerűrtartalmú, 340 lóerő maximális teljesítményre képes soros hathengeres benzinmotor is megtalálható.

Az új BMW 8-as sorozat teljesítmény-tartományának csúcsán két Competition modell trónol: a modellpáros motorházteteje alatt a vállalatcsoport eddigi legerősebb motorja dolgozik, 625 lóerő maximális teljesítménnyel. A 4.4 liter hengerűrtartalmú V8-as benzinmotor 3,2 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre a BMW M8 Competition Coupé modellt, amely az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető M Driver’s Package teljesítménynövelő csomaggal felszerelve a 305 km/órás végsebességet is megfutja.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb