fbpx

Bringaszállítás egyszerűen és biztonságosan

Idén Magyarországon is bemutatkozott az Uebler, amely a kerékpárszállító eszközök Mercedese, hiszen minőségben is és megbízhatóságban is verhetetlen. Az Uebler közel ötven éve hódít Németországban, termékpalettája lefedi a piac jelentős részét. Hazai viszonteladója a Profcar Hungary, a cég vezetőinek egyértelmű célja, hogy az autós kerékpárszállítás kultúráját megreformálja.

Ismerős az érzés, amikor a biciklitartó fel/leszerelése, tárolása azt a gondolatfonalat indítja el, hogy inkább ne is vigyünk magunkkal bringát? Szerintem sokan hagyták már otthon a pedálos kétkerekűt csak azért, mert a szállítás bajos lett volna. Azonban a kerékpárok száműzése a nyaralásról még nem oldja meg a problémát. Az autógyártók többsége sajnos kevés figyelmet fordít a bicikliszállítás problémakörére, bár szerencsére már akad néhány kivétel, ilyen az új Opel Corsa is, amely beépített biciklitartóval is büszkélkedhet. De nem ez a jellemző és pont ezért van szükség az Ueblerre.

1665a4a856af8c88ec9639cca2ebb6e1

Hogy miért éri meg ezeket a tartókat választani? Már maga az anyacég múltja és eredményei is okot adnak a bizalom megelőlegezésére, de ennél persze sokkal több erényt tudnak felmutatni. Kezdjük azzal, hogy rengeteg innovatív ötlet és teszteléssel eltöltött óra van ezen termékek mögött. Továbbá dicséretes, hogy nem a tetőre rögzített tartót erőltetik, ami egyrészt ormótlan és nagyon nehezen lehet vele manőverezni, másrészt nem is a legbiztonságosabb megoldás. Az Uebler kerékpártartói stabilan a vonóhoroghoz rögzíthetőek, kulcs is jár hozzá, hogy ne lehessen se a bringákat, se a tárolót csak úgy lekapni. További előny, hogy amikor épp nincs használatban a szállító alkalmatosság, egészen kisméretűre össze lehet „hajtogatni”, egy praktikus táska pedig elnyeli a pakkot. A vonóhorgos kerékpárszállító viszonylag nagy súlyt elbír, a 4 bicikli tárolására alkalmas szerkezet 72 kilogramm teherbírással rendelkezik, viszont egyáltalán nem nyom sokat, ugyanezen tartó mindössze 17 kilogramm önsúlyú. Az időjárás viszontagságait is jól bírja, UV –és korrózióvédelemmel is ellátták, persze ez minden márkánál elvárható lenne, elvégre nem két évre veszik az autós bringatárolókat.

f42_600

De ha ez még nem lenne elég meggyőző, van még egy nyomós érvük a tarsolyukban, ez pedig a költséghatékonyság. Egy átlagos tetőbringatartó nagyjából 2-2,5 literes pluszfogyasztást eredményez 100 kilométeren, ami hosszabb út esetén nem kevés többletköltséget jelent, az Uebler szállítója ezzel szemben mindössze 0,5 literrel dobja meg az autó étvágyát, ami már barátságosabb adat.

Tény, hogy meg kell fizetni ezeket a termékeket, de talán erre mondjuk azt, hogy örök élet meg egy nap. Aki szeret a kiruccanások ideje alatt is bringázni a családdal, annak megéri a beruházást, sok kellemes percet spórolhat magának, aki az Ueblert választja.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb