fbpx

Ezeket tudjuk az új Swiftről

Az elmúlt hetekben, hónapokban a hivatalos és nem hivatalos információmorzsákból csipegetve jó néhány lényeges tulajdonságát megismerhettük már az új Swiftnek, lássuk, mire számíthatunk, és milyen kérdésekre várjuk még a válaszokat.

Már novemberben kiderült, hogy a Swift új generációja nem hazánkban készül majd, hanem Indiában, persze ettől még Esztergomban sem áll meg az élet, sőt az SX4 S-Cross és a nagy népszerűségnek örvendő Vitara továbbra is gyártásban marad, utóbbi iránt ráadásul hatalmas a kereslet, a Swift kiesésével leginkább erre a modellre koncentrálnak majd Magyarországon.

Swift

Swift

December elején már vázlatok és kémfotók is kiszivárogtak a Swiftről, néhány hétre rá katalógusfotók bizonyították azok valódiságát, továbbá azt is megtudhattuk, hogy – a Baleno után nem meglepő módon – hibrid változat is lesz belőle. Röviddel ezután Japánban hivatalosan is leleplezték az új Suzukit, és ugyan az európai kivitel a műszaki részleteket/felszereltséget tekintve bizonyos pontokon különbözni fog majd az ázsiai variánstól, a dizájn már végleges, ezzel a külsővel érkezik hozzánk is a Swift.

A kisautó formateve és méretei is utalnak az elődre, ám összességében jóval lendületesebb lett, orrát teljesen átdolgozták, a fara pedig veszített gömbölyded idomaiból, némileg komolyabb élekkel rendelkezik. A beltér szintén megújult, a középkonzoli elemek és a műszerfal is modernebb kialakítást kapott, a csomagtér 265 literes. Felszereltség szempontjából kiemelendő a Vitarából már ismert biztonsági csomag, melynek része lesz az adaptív tempomat és a vészfék-asszisztens is.

Swift belső

Japánban egyelőre két motorváltozattal forgalmazzák a Swiftet, az 1.2-es, 95 lóerős négyhengeressel (ugyanez hibrid rendszerrel is megvásárolható), valamint a 102 lóerős, egyliteres, háromhengeres turbómotorral kerül piacra, előbbi ötgangos manuális váltót, utóbbi hatsebességes automatát kap, de fokozatmentes váltó is elérhető lesz.

Az európai forgalmazás időpontjáról, valamint az árról még nem tudni konkrétumokat, viszont nagy rá az esély, hogy a márciusi Genfi Autószalonon már ott lesz a legújabb Suzuki.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb