fbpx

Megújult a Ford EcoSport

A Ford ma bemutatta a frissített EcoSport kompakt SUV-t, amely még idén megjelenik az európai piacokon. A frissített Ford EcoSport kínálatában most szerepel első ízben a terepen és közúton egyaránt jobb tapadást kínáló Ford Intelligens Összkerékhajtás, amihez az új, modern, 1.5 literes EcoBlue dízelmotor kapcsolódik 125 lóerős teljesítménnyel.

Ford EcoSport

A dinamikusabb, keményebb kisugárzású, mégis kifinomultabb külsővel megjelenő új modell 12 látványos fényezéssel, és minden eddiginél több, a személyre szabhatóságot biztosító opcióval rendelhető meg; ez utóbbiak közé tartozik a kontrasztos árnyalatúra festett tető, tetőoszlop, felső ajtókeret, hátsó tetőlégterelő és külső tükörburkolat. A felhasználó-központú, frissebb hatású kabin komfortját ‘lebegő hatású’ 8 colos érintőképernyő és a fűthető kormánykerék fokozza, nem beszélve az intelligens tárolási megoldásokról, amelyek közt a több szinten rögzíthető csomagtérpadló is szerepel.

Az EcoSport kínálatában most először jelenik meg a sebességkorlátozások betartását segítő állítható sebességhatárolóval kiegészített sebességtartó automatika, valamint a magabiztos és biztonságos parkolást biztosító tolatókamera is.

A Ford Intelligens Összkerékhajtása észrevétlenül osztja meg a forgatónyomatékot a négy kerék között, automatikusan javítva az autó úttartását és tapadását a csúszós utakon. A rendszer 20 ezredmásodperc alatt – vagyis az emberi szempillantásnál hússzor gyorsabban – képes egészen 50/50 arányig megváltoztatni a forgatónyomaték elosztását az első és a hátsó kerekek között. A Ford vadonatúj 1.5 literes EcoBlue dízelmotorját arra tervezték, hogy csekélyebb CO₂-emisszió mellett is magasabb teljesítményt adjon le.

2018 közepétől jelenik meg a modell kínálatában egy 125 lóerős 1.5 literes EcoBlue dízelből és egy szintén új, kis belső súrlódású, hatfokozatú manuális sebességváltóból összeállított elsőkerékhajtású hajtáslánc, ami még csekélyebb CO₂-kibocsátást és üzemanyag-fogyasztás biztosít. Az új EcoSport bemutatásakor ez az elsőkerékhajtású kombináció még a Ford 100 lóerős, 1.5 literes TDCi motorjával lesz megrendelhető.

Ugyancsak szerepel a kínálatban a Ford többszörösen díjnyertes 1.0 literes EcoBoost benzinmotorjának 140, 125 és – 2018 közepétől – 100 lóerős változata is hatfokozatú manuális sebességváltóval párosítva; a 125 lóerős verzióhoz egy hatfokozatú automata is választható lesz, amellyel a vezető a kormányoszlopra szerelt váltófülekkel is kapcsolhatja a sebességfokozatokat.

Ford EcoSport

A frissített modell rugózását és irányíthatóságát kifejezetten az európai vásárlók elvárásaihoz igazították a mérnökök, optimalizálva a rugók, a lengéscsillapítók, a kormánymű, a hátsó csatolt lengőkar és az elektronikus stabilitásprogram beállításait és a kormányrásegítés mértékét.

Az EcoSportot a romániai Krajova üzem készíti majd, amit 200 millió eurós befektetéssel készítettek fel a legmodernebb gyártási folyamatokra; az autó az év későbbi szakaszában jelenik meg az európai piacokon, kiegészítve a márka Ford Edge és a Ford Kuga modellekből álló SUV-kínálatát.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb