fbpx

Enduro-cross: Liszka Roland remek győzelmet aratott!

A Laller Racing Dakar Team versenyzője a mögöttünk hagyott hétvégén Magyar Enduro-cross bajnokság béri fordulóján, a Sasvári Sándorról elnevezett emlékversenyen állt rajthoz. És ha már ott volt, erős teljesítménnyel fölényes kategóriagyőzelmet szerzett!


Roland hatalmas (68 motoros) és komoly nevekkel teletűzdelt mezőnyben mutatta meg, miért is tartják őt korosztálya egyik, ha nem a legtehetségesebb versenyzőjének. A kétüteműek közötti győzelmét senki sem tudta veszélyeztetni, de a fiatal fiú a technikája és a saját maga határait a végsőkig feszítve még a négyütemű motorok között is majdnem dobogós lett:

„Szombaton egy kis futamnézéssel hangolódtam a versenyünkre, amely a profi osztály kétórás megmérettetése volt. A rajtom sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de a kategóriámban könnyedén visszaküzdöttem magam, és az élre kerültem. Hamarosan már összetettben is az elejében motoroztam, második, majd harmadik helyen is álltam, és tíz másodperc körüli előnyt kiépítve reális esélyem lett volna arra, hogy az abszolút értékelésben is megcsípjem a dobogót. Ám én motoromon a kétütemű specifikáció miatt jóval kisebb a tank, mint a négyüteművel versenyzőkén, – amelyek ráadásul még kevesebbet is fogyasztanak – így ki kellett állnom tankolni.


A fizikát sajnos még én sem tudom becsapni, ezért ez az utóbbi komoly időveszteséggel járt, sőt, még a visszatérésem után is spórolnom kellett, hogy végig kitartson az üzemanyag. Ennek ellenére nagy előnnyel nyertem meg a kategóriám, az összetettben pedig az előkelő ötödik helyen végeztem. Összességében úgy gondolom, hogy szinte tökéletes hétvégét zártunk, és erre a teljesítményre már lehet építeni a továbbiakban! Nincs pihenés, nincs megállás, ezen a szombaton ismét motorra pattanok majd, a cél pedig újból a győzelem.” – nyilatkozta lapunknak a szenzációs versenyzést produkáló motoros.

Fotók: Mxworlds

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb