fbpx

Raid of the Champions – Technikai hiba miatt kiállni kényszerült Horváth Lajos

A Laller Racing Dakar Team alapító csapatfőnök/versenyzőjének mindössze néhány kilométer jutott a várva várt szezonzárón. Lallert egy visszatérő hiba tréfálta meg, ezúttal annyira, hogy két kilométer után véget is ért számára a nyirádi verseny. 

Már korábban is voltak nehézségei a váci pilótának, akinek az előző futamon, a Rally Croatián is meggyűlt a baja a technikával:

„Megfelelő emberi és műszaki felkészüléssel a hátam mögött vágtam neki ennek a hétvégének is, ám most sajna nem adta ki ez a sztori. A pénteki első szakaszon alig indultam el a rajtból, pár kilométer után megállt alattam a motor, és már nem is tudtam újraindítani. Horvátországban is bajlódtam hasonló problémákkal, de a szokásos versenyek utáni szerviz végeztével azt gondoltuk, hogy minden rendben van. Hát nincs… Kicsit csalódott vagyok, mert nem tudom a srácokkal húzni a gázt, de most őszintén szólva jobban zavar az, hogy mi lehet a bosszantó hiba oka. Nem egyszerű helyzet ez, hiszen a KTM 450 RALLY FACTORY REPLICA 2021-hez nehéz itthon releváns szakembert találni. Igyekszünk orvosolni a problémát, és rohannunk sehová sem kell, hiszen a legközelebbi bevetés előreláthatólag jövő februárban lesz. 

Nagy közhely, hogy ilyen a technikai sport, de valóban ez a helyzet, mindig Damoklész kardjaként lebeg a fejünk felett a műszaki hiba. Bánkódni azonban nem fogok, hiszen csapatszinten remek 2021-es esztendőt zártunk, számos bajnoki címet gyűjtöttünk be, a Laller Racing Dakar Team fennállásának eddigi legerősebb évét produkálva. Most egy kicsit maradok versenyt nézni és bandázni a többiekkel, akiknek ezúton is szeretném megköszönni, hogy ilyen remek összetartó terepmotoros társaságot alkotunk. Végül, de nem utolsósorban gratulálok Dervadelin Tamás csapattársamnak és barátomnak, aki a szezonnyitó versenyen elszenvedett súlyos sérülése után napra pontosan fél évvel visszatért, és ma is ott lesz a pályán. Szurkoljatok neki, igazán megérdemli az elismerést!” – zárta a szokatlanul rövidre sikeredett Raid of the Champions krónikáját Horváth Lajos „Laller”.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb