fbpx

Berta Benjámin erősen nyitotta a szombatot: KATEGÓRIAGYŐZELEM Brnoban

A SOLUTION Racing Team tehetséges fiatalja kontrollált versenyzéssel kategóriagyőzelmet és abszolút második helyet szerzett az Eset V4 Cup/CEZ sorozat cseh fordulójának első versenyén. 

A remek eredménnyel távolról sem volt elégedett a pilóta, aki elmondása szerint jóval komolyabb tempóra is képes lett volna, ha…

„Természetesen örülök a jó eredménynek, de én magam jól tudom és érzem is azt, hogy mennyivel gyorsabb lehettem volna. A jó helyezés ellenére zártunk már jobb napot is, sajnos az optimális beállításokat még mindig nem sikerült megtalálnunk. Az autó ismét alulkormányzott volt, kicsit határozottabb gázreakció esetén pedig nagyon idegesen viselkedik a hátsója. A gumikkal is sokat küzdöttem, a ma használt Michelin keverékek nem úgy működtek, ahogy azzal eredetileg számoltunk. Előzetesen a Pirellikkel szemben nagyobb hatékonyságot vizionáltunk, nos, ez finoman fogalmazva nem jött be. De hogy pozitívumokat is említsek, a rajtom remekül sikerült, az egyenesekben pedig jóval gyorsabbak vagyunk a megszokottnál. Ezek olyan alapok, amire tudunk építkezni, én magam pedig nagyon bízom abban, hogy a holnapi második futamra megoldjuk a problémáinkat. 

A brnói pályára felhajtani mindig nagy élmény, ráadásul sokat dob mind az esemény, mind a saját hangulatomon, hogy a régi Formula-1/GP2-es technikákat felvonultató BOSS GP sorozat is itt van velünk ezen a hétvégén. A célom vasárnapra egy újabb erős rajt és egy abszolút győzelem, na meg a ma látottnál sokkal, de sokkal jobb versenytempó. Végül, de nem utolsósorban köszönöm szépen mindenkinek a biztatást, a sok-sok pozitív üzenetet és kommentet. Ezen a hétvégén is nagyok vagytok, igyekszem ezt jó eredményekkel és sikerekkel meghálálni!” – zárta szombati összegzőjét elszántan Berta Benjámin. 

A hétvége második futama holnap 11:40-től rajtol, az ÉLŐ KÖZVETÍTÉST ezen a linken éritek el. 

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb