fbpx

eHybrid Tesztnapokkal ünnepelt a 15 éves Ferihegy Autó Volkswagen szalonja

A Volkswagen Roadshow következő állomásának (szeptember 9-14) a Ferihegy Autó Kft. adott otthont, ahol az innovatív eHybrid modellekre helyeződött a fő hangsúly. Ezek jövőbe mutató megoldásokat vonultatnak fel, miközben alacsonyabb fogyasztást, nagyobb teljesítményt és menetkényelmet biztosítanak.

Ezen időszak alatt az érdeklődők kipróbálhatták a Touareg eHybridet, az Arteon eHybridet,  a Golf Variantot, a Passat Variant GTE-t, a Tiguan eHybridet és a Golf GTE-t. Mindegyik modell érdekes a maga nemében, viszont a tesztnapok után tisztán látszik, hogy a legnagyobb érdeklődés a Golf GTE verziójára mutatkozott. Ezt egyébként meg tudom érteni, mivel csaknem az összes modellhez volt szerencsém már valamilyen úton módon. Ezen tapasztalatok birtokában bátran írom le, hogy nekem abszolút kedvencem fenntarthatósága és a sportossága miatta a GTE Golf. Lehet vele dinamikus közlekedni, ugyanakkor a városban tisztán elektromos üzemre is képes – WLTP szerint 64 km. – Egy kis érdekesség a modellről, hogy míg szinte a teljes kínálat extra listájában megtalálható a Harmann Kardon prémium hangrendszer, addig a Golf-nál nincs ilyen opció. Ennek oka a technikai megoldások és a helyhiány. Ugyanis a csomagtartó alatt nem található pótkerék, amelynek közepébe helyezték volna el a mélynyomót. Ez egyébként nem egy fájó momentum, mivel az alaphangrendszer magasan a legjobb.

Az eHybrid Tesztnapok alatt a Ferihegy Autó néhány szalonnal ellentétben nem ragaszkodott a tesztvezetésre jelentkezők esetében a legalább 5 éves jogosítványhoz, viszont a 2-3 éves tapasztalatot preferálták a szűkös időbeosztás miatt. 

„Nagyon örültünk neki, hogy részt vehettünk a Volkswagen roadshow-jában a eHybrid Tesztnapokkal, mivel így az érdeklődők nálunk is kipróbálhatták azokat a jövőbe mutató alternatív hajtással rendelkező modelleket, amelyeket egyébként nem tudnának megtenni bármelyik nap a szalonunkba betérve. Az elektromos és hybrid vonalat szerettük volna erősíteni, mivel a jelenlegi helyzetben a fenntarthatóság talán az egyik legfontosabb szempont újautó vásárlásánál… Úgy gondolom, hogy eredményes volt a teszthét, mivel az ügyfelek részéről rengeteg pozitív visszajelzés érkezett és mindenkinek kivétel nélkül tetszettek a kipróbálható modellek. A tesztvezetésre a többség előzetes regisztráció után érkezett. Viszont ezúttal is voltak, akik hirdetéseinket látva vagy hallva az utcáról tértek be hozzánk…” – Mesélte a Ferihegy Autó Kft. Volkswagen szalonjának értékesítője, Sziki Lóránd. 

Az eHybrid Tesztnapok fénypontját egy pénteki rendezvény jelentette, ahol a 15 éves Volkswagen szalon meghívott vendégei egy kötetlen este keretein belül ünnepelhettek és élvezhették Kovács András Péter stand up-ját, és egy beszélgetés keretében Bazsó Gábor szakértő szavait az elektromos autózásról.

„Ez egy nagyon fontos mérföldkő a Volkswagen szalon életében, hiszen az autóértékesítés virágkora után, 2007-ben nyitottunk. Az eltelt másfél évtized alatt a világpiaci viszontagságok miatt számos nehézséggel néztünk szembe. Ezekre a felmerülő problémákra a Ferihegy Autó munkatársai mindig jól tudtak reagálni. Sőt mi több még fejlődött is az értékesítés. Mindezt olyan gazdasági környezetben, amikor sokan csak vegetálnak. Jelenleg sem egyszerű a helyzet, de mi pozitívan állunk a jövőhöz és bízunk a legjobban, ugyanakkor fel vagyunk készülve a legrosszabb forgatókönyvre is. – osztotta meg gondolatait a Ferihegy Autó Kft. Volkswagen szalonjának tulajdonosa, Bódás János.

Írta: Háfra Zsolt

Fotók: Ferihegy Autó Kft. 

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb