fbpx

Szárnyal a harmadik generációs Octavia

Duna Auto

“Vállalatunk lendületes fejlődése igazán az Octavia típussal indult meg 1996-ban” – mondja Michael Oeljeklaus, a vállalat igazgatótanácsának termelésért és logisztikáért felelős tagja. “Több mint két évtizede a Škoda termékkínálatának fontos pillérét jelenti. Slágertermékünk harmadik generációjával gördülékenyen folytattuk az első két nemzedék sikertörténetét.

Az Octavia és a Škoda eredményessége jelentős részben köszönhető motivált és jól képzett munkatársainknak, akiknek ma 1,5 millió okuk akadt arra, hogy büszkeséggel töltse el őket teljesítményük” – teszi hozzá Oeljeklaus.

Octavia

Több mint ötmillió értékesített darabbal a Škoda Octavia a cseh autógyártó legnagyobb példányszámban eladott típuscsaládja. Már a szerelőszalagokról 1996 és 2010 november vége között legördülő első generáció is 1,4 millió vevőt talált. A második nemzedék tovább folytatta elődje sikeres szereplését: 2004 és 2013 között a ŠKODA összesen 2,5 millió példányt értékesített. Az Octavia harmadik generációja 2012 novembere óta készül, ez a márka termékkínálatának legfontosabb oszlopa. E nemzedék egymilliomodik példánya 2016 márciusában hagyta el a Mladá Boleslav-i összeszerelő csarnokot. A harmadik generációból 2016 végéig összesen közel 1,4 millió példány készült. Az átfogóan átdolgozott modell gyártása 2017 februárjában kezdődött meg. A Škoda az alsó középkategóriás típust csehországi fő üzeme mellett Kínában, Indiában, Oroszországban, Ukrajnában és Kazahsztánban is építi.

Támogass minket! https://retrovasak.hu/wp-content/uploads/RetroVasak-tamogatas-High-Quality.jpg

Octavia

Az átfogóan megújított Octaviát ötajtós limuzin és kombi kivitelben kínálja. Új elülső és hátsó kialakításával, feszesebb vonalvezetésével, valamint szélesebb nyomtávjával minden eddiginél dinamikusabb benyomást kelt. A típus új változata a már bizonyított értékei mellett mércét állít a szegmensében térkínálat, funkcionalitás, biztonsági és kényelmi jellemzők, valamint ár-érték arány tekintetében. A vásárlók az Active, az Ambition, a Style és az L&K felszereltségi szintekből, illetve az Octavia RS és az Octavia SCOUT változatokból választhatnak. A motorpaletta benzin- és dízel erőforrásai 63 kilowatt (86 lóerő) és 180 kW (245 LE) közötti teljesítményt kínálnak. Motorváltozattól függően a Škoda Octavia akár fejlett kettős tengelykapcsolós automatizált váltóval (DSG) és összkerékhajtással is elérhető.

zparts autóalkatrész

Javasolt cikkek

Ez is érdekelhet
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb