fbpx

Szárnyal a harmadik generációs Octavia

“Vállalatunk lendületes fejlődése igazán az Octavia típussal indult meg 1996-ban” – mondja Michael Oeljeklaus, a vállalat igazgatótanácsának termelésért és logisztikáért felelős tagja. “Több mint két évtizede a Škoda termékkínálatának fontos pillérét jelenti. Slágertermékünk harmadik generációjával gördülékenyen folytattuk az első két nemzedék sikertörténetét.

Az Octavia és a Škoda eredményessége jelentős részben köszönhető motivált és jól képzett munkatársainknak, akiknek ma 1,5 millió okuk akadt arra, hogy büszkeséggel töltse el őket teljesítményük” – teszi hozzá Oeljeklaus.

Octavia

Több mint ötmillió értékesített darabbal a Škoda Octavia a cseh autógyártó legnagyobb példányszámban eladott típuscsaládja. Már a szerelőszalagokról 1996 és 2010 november vége között legördülő első generáció is 1,4 millió vevőt talált. A második nemzedék tovább folytatta elődje sikeres szereplését: 2004 és 2013 között a ŠKODA összesen 2,5 millió példányt értékesített. Az Octavia harmadik generációja 2012 novembere óta készül, ez a márka termékkínálatának legfontosabb oszlopa. E nemzedék egymilliomodik példánya 2016 márciusában hagyta el a Mladá Boleslav-i összeszerelő csarnokot. A harmadik generációból 2016 végéig összesen közel 1,4 millió példány készült. Az átfogóan átdolgozott modell gyártása 2017 februárjában kezdődött meg. A Škoda az alsó középkategóriás típust csehországi fő üzeme mellett Kínában, Indiában, Oroszországban, Ukrajnában és Kazahsztánban is építi.

Octavia

Az átfogóan megújított Octaviát ötajtós limuzin és kombi kivitelben kínálja. Új elülső és hátsó kialakításával, feszesebb vonalvezetésével, valamint szélesebb nyomtávjával minden eddiginél dinamikusabb benyomást kelt. A típus új változata a már bizonyított értékei mellett mércét állít a szegmensében térkínálat, funkcionalitás, biztonsági és kényelmi jellemzők, valamint ár-érték arány tekintetében. A vásárlók az Active, az Ambition, a Style és az L&K felszereltségi szintekből, illetve az Octavia RS és az Octavia SCOUT változatokból választhatnak. A motorpaletta benzin- és dízel erőforrásai 63 kilowatt (86 lóerő) és 180 kW (245 LE) közötti teljesítményt kínálnak. Motorváltozattól függően a Škoda Octavia akár fejlett kettős tengelykapcsolós automatizált váltóval (DSG) és összkerékhajtással is elérhető.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb