fbpx

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225 : ÚJ PLUG-IN HIBRID VÁLTOZAT

  • A DS Automobiles E-TENSE kínálata egy új plug-in hibrid változattal, a DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225-tel bővül.  
  • A 180 LE-s (300 Nm) benzinmotorhoz egy 110 LE-s (320 Nm) villanymotor kapcsolódik. Az erőforrások az első kerekeket hajtják, a tölthető akkumulátor 13,2 kWh kapacitású.
  • A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225 szériatartozéka a DS ACTIVE SCAN SUSPENSION elektronikusan vezérelt felfüggesztés és a többrétegű első és hátsó üvegezés a tökéletes kényelem és zajszigetelés érdekében.

ds

A DS Automobiles folytatja elektrifikációs stratégiáját. A 100%-ban elektromos DS 3 CROSSBACK E-TENSE és DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 300 alkotta választék most egy új változattal, a DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225-tel bővül.

Csúcstechnológia

A DS Automobiles elektrifikációs stratégiájának mozgatórugója Formula E-ben 2015 óta megszerzett jelentős tapasztalat. A DS TECHEETAH-val megszerzett kettős konstruktőri és egynéni bajnoki címek birtokában a márka folyamatosan szélesíti elektromos/hibrid kínálatát.

A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225 180 LE-s, 300 Nm maximális nyomatékú benzinmotorjához egy 110 LE-s villanymotor társul, amelyet közvetlenül a 8 fokozatú sebességváltóba integráltak.  Induláskor csak a villanymotor dolgozik, amellyel akár 135 km/h sebességig haladhatunk tisztán elektromos módban. A vezető választhatja a hibrid üzemmódot, amely optimalizálja a motorok használatát, vagy a sport üzemmódot, amely kiaknázza a maximális teljesítményt (225 LE, 360 Nm).

ds

A padló alá beépített 13,2 kWh-s akkumulátor 55 km-es elektromos hatótávot tesz lehetővé (WLTP szabvány). A CO2 kibocsátás 31-36 g között alakul, míg a súlyozott vegyes fogyasztás 1,4-1,6 l/100 km között (WLTP). Nagy sebességnél a fogyasztás a felszereltség függvényében 6,1-6,5 l/100 km között alakul.

Az akkumulátor a vezetés során is töltődik. A funkcionális tartalék lehetővé teszi, hogy szükség esetén az akkumulátor képes legyen a villanymotor táplálására. A benzinmotor az akkumulátor feltöltésére is használható. A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225 lassításkor és fékezéskor energiát termel vissza, hogy növelni tudja az autonómiát. Egy másik « E-SAVE » névre keresztelt funkció segítségével elég energiát takaríthatunk meg ahhoz, hogy utunk utolsó 10-20 km-e során tisztán elektromos üzemmódban haladjunk, vagy teljesen feltölthessük akkumulátorunkat.

Mint a DS Automobiles összes villanymotorral szerelt modellje, a DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225 is szériában két töltőkábelt kínál: mode 2 a hagyományos konnektorból történő töltésre, valamint  mode 3 kábel (7,4 kW), amellyel 0-ról 100%-ra akár 1óra 45 perc alatt feltölthetjük az akkumulátort. A töltést a MyDS mobilalkalmazásból, vagy a 12 ’’-os érintőképernyőről is irányíthatjuk. A töltés előprogramozása mellett az utastér légkondicionálása is előre beállítható, vagy távolról is vezérelhető.

A tapadás optimalizálásához az Advanced Traction Control opció is elérhető.

ds

Különlegesen gazdag felszereltség

A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225 szériában kínálja a DS ACTIVE SCAN SUSPENSION vezérelt felfüggesztést.  Az első és a hátsó tengellyel elektronikus kapcsolatban álló kamera, valamint a négy helyzetjeladó és a három gyorsulásmérő elemzik az út típusát és a DS 7 CROSSBACK reakcióit (sebesség, kormányállás-szög, fékerő stb.). Ezeket az adatokat valós időben továbbítják egy számítóegységnek, amely külön-külön fejti ki hatását az egyes kerekekre. A kapott információk alapján a számítóegység folyamatosan szabályozza a rugózást, keményebbre vagy lágyabbra állítva be azt. Vezérlőegysége a rendszertől származó valós idejű adatok alapján a nagyobb kényelem érdekében kerekenként keményebb vagy puhább felfüggesztést állít be.

A kényelmet az átlagon felüli zajszigetelés is fokozza. A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225 első és hátsó ablaküvegei többrétegűek és hangszigeteltek.

ds

A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225 dinamikus megjelenésű PERFORMANCE Line és a kifinomultan elegáns PRESTIGE kivitelekben érhető el, utóbbi esetében szériatartozék a bőrkárpitozás is.  A céges vásárlók és a kamarai tagsággal rendelkező ügyfelek számára egy BUSINESS kivitel is elérhető speciális flottakedvezménnyel, akár 1 db gépkocsi megrendelése esetén is.

Mint minden DS változatra, a DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225-re is 5 év garanciát és 5 év Assistance szolgáltatást vállal az importőr, 100 000 km futáskorláttal.

A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225 PERFORMANCE Line kivitelének listaára 16 390 000 Ft, a PRESTIGE változat 18 090 000 Ft-tól érhető el.  A gyártás 2020 decemberében kezdődik meg.

ds

DS AUTOMOBILES-ról

Az 1955-ben üstökösként feltűnt DS avantgárd szellemisége által inspirált DS márka 2015-ben született meg azzal a céllal, hogy a francia luxus hagyományait átültesse az autóiparba. A DS Automobiles a PSA csoport prémium márkája.

Az önkifejezést és az új technológiákat kereső ügyfélkörnek szánt második generációs DS modellek a kifinomultságot és a csúcstechnológiát ötvözik.

A DS 7 CROSSBACK, a DS 3 CROSSBACK és a DS 9 modellekkel a DS hat nemzetközi forgalmazású modellből álló paletta felépítését kezdte meg, amelynek minden tagja elérhető lesz elektromos, vagy hibrid változatban (E-TENSE név alatt).

ds

A 100%-ban elektromos hajtású DS 3 CROSSBACK E-TENSE és a hálózatról tölthető hibrid hajtásrendszerű, 300 lóerős, négykerék-meghajtású és mindössze 30 g/km CO2-kibocsátási értékkel rendelkező DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 modellek a DS által a 2018/2019-ben és 2019/2020-ban elnyert Formula-E versenyzői és csapatbajnoki címmel szerzett szaktudást kamatoztatják.

A márka nem csak modelljein, hanem az ONLY YOU szolgáltatási programon keresztül is kivételes kapcsolatot ápol ügyfeleivel.

A 38 országban jelen lévő DS márka saját kereskedőhálózatot épít ki, amely már 400 DS STORE-ból és DS SALON-ból áll.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb