fbpx

Bemutatkozott az Opel Crossland X

Néhány nappal ezelőtt, Berlinben mutatták be az Opel új modelljét, mely a Mokka X után szabadon a Crossland X nevet kapta, és a CUV(!)/SUV szegmensbe próbálnak meg vele betörni, testvérével együtt, a szintén idén debütáló, ám eggyel nagyobb kategóriában induló Grandland X-szel.

Opel Crossland X

Külsejét tekintve a Mokka frissített változata által megkezdett úton halad tovább a Crossland X, az Astránál mintegy 16 centiméterrel rövidebb, zömök hatást keltő, emelt hasmagasságú modell összekerékhajtással is elérhető lesz. A beltér tágasságát a panoráma-üvegtető hivatott optikailag növelni, és az is egyértelműnek tűnik, hogy nagy hangsúlyt helyeztek a típus variálhatóságára is. Az előre-hátra mozgatható hátsó üléseknek köszönhetően akár 520 literesre is növelhető az alap csomagtér, bővítve pedig 1.2 köbméteres rakodótérrel lehet számolni.

A Crossland X-ben találkozhatunk majd – az Opel részéről – először panoráma-tolatókamerával, emellett frissített parkolási asszisztens, gyalogosfelismerő, automatikus vészfék-rendszer, valamint sávtartó-segédlet is a biztonsági csomag részét képezi majd. Kényelmi szempontból kiemelendő a fűthető szélvédő és kormány, a vezeték nélküli telefontöltő, továbbá külön érdekesség az opciós listán található Head Up Display is.

Opel Crossland X

Az Opel a motorváltozatokkal kapcsolatosan még nem árult el túl sok információt, az árról sem közöltek még hivatalos számokat, de az előzetes kalkulációk alapján 4-4.5 milliós kezdőárral jöhet a hazai piacra a Crossland X.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb