fbpx

Berta Benjámin KATEGÓRIÁT VÁLT – Egy F3-as volánja mögött hajt tovább az újabb győzelmekért

Magyarország egyik legtehetségesebb formaautós pilótája az elmúlt hetekben nem csupán autót, de csapatot is váltott, és az osztrák Team Hoffmann Racing istállónál folytatja a pályafutását. Az F3-as Dallara minden eddiginél komolyabb kihívást támaszt a fiatal versenyzővel szemben, de Benjámin készen áll a feladatra.

Tennivaló akad bőven, hiszen az új géphez nemcsak technikailag, fizikálisan is fel kell nőni, de Berta Benjámin motivációjával nincsenek problémák. Sőt, a #20-as rajtszámú sportoló egyetlen teszthétvégével a háta mögött azonnal fejest ugrik a mélyvízbe:

„A kategória/csapatváltásom után rögtön versenykörülmények között debütálok, és ezen a hétvégén az OMV Maxxmotion Grand Prix of Slovakia futamain végre élesben is kipróbálom az új autóm. Az F3-as Dallarra egy teljesen más kávéház azokhoz a gépekhez képest, amelyekkel eddig versenyeztem: jóval összetettebb, erősebb, így komolyabb felkészültséget is kíván. Nagyobb motor, hatalmas leszorítóerő, óriási tapadás, erősebb fékhatás jellemzi, ezeket bizony még szoknom kell. 

A mai nap három szabadedzésen vettem részt, ahol a megfelelő beállítások eltalálása mellett igyekeztem feszegetni az autó határait is. Az első felmenetelek után abszolút pozitív érzésekkel szálltam ki, és jó hangulatban várom a szombat-vasárnapi időmérőket és futamokat. Természetesen még jócskán van hová fejlődni, meg kell barátkozni az autóval, leginkább fizikálisan kell felnőnöm hozzá. A tempósabb kanyarokban akkora az oldalterhelés, hogy sokszor fáj az alkarom, de ez csak szimplán megszokás kérdése. A versenyt megelőző napokban igyekeztem erre is készülni, úgy gondolom, ha sikerül belerázódni, a köridők is sokkal jobban festenek majd. Az OMV Maxxmotion Grand Prix of Slovakia-n számomra most a legfontosabb a tapasztalatgyűjtés lesz, szeretnék konstans teljesítményt nyújtani, és minél több kilométert gyűjteni, de azért nem titkolom, örülnék, ha szép eredményekkel zárnám az első F3-as hétvégém.” – nyilatkozta az ifjú, aki jó úton van efelé, hiszen a pénteki nap egyetlen hivatalos szabadedzésén rögtön sikerült az élen zárnia. 

Berta Benjámin hétvégi szereplését NYOMON KÖVETHETITEK a hivatalos sportolói oldalán, de természetesen mi is beszámolunk majd az eseményekről.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb