fbpx

Berta Benjámin KATEGÓRIÁT VÁLT – Egy F3-as volánja mögött hajt tovább az újabb győzelmekért

Duna Auto

Magyarország egyik legtehetségesebb formaautós pilótája az elmúlt hetekben nem csupán autót, de csapatot is váltott, és az osztrák Team Hoffmann Racing istállónál folytatja a pályafutását. Az F3-as Dallara minden eddiginél komolyabb kihívást támaszt a fiatal versenyzővel szemben, de Benjámin készen áll a feladatra.

Tennivaló akad bőven, hiszen az új géphez nemcsak technikailag, fizikálisan is fel kell nőni, de Berta Benjámin motivációjával nincsenek problémák. Sőt, a #20-as rajtszámú sportoló egyetlen teszthétvégével a háta mögött azonnal fejest ugrik a mélyvízbe:

„A kategória/csapatváltásom után rögtön versenykörülmények között debütálok, és ezen a hétvégén az OMV Maxxmotion Grand Prix of Slovakia futamain végre élesben is kipróbálom az új autóm. Az F3-as Dallarra egy teljesen más kávéház azokhoz a gépekhez képest, amelyekkel eddig versenyeztem: jóval összetettebb, erősebb, így komolyabb felkészültséget is kíván. Nagyobb motor, hatalmas leszorítóerő, óriási tapadás, erősebb fékhatás jellemzi, ezeket bizony még szoknom kell. 

A mai nap három szabadedzésen vettem részt, ahol a megfelelő beállítások eltalálása mellett igyekeztem feszegetni az autó határait is. Az első felmenetelek után abszolút pozitív érzésekkel szálltam ki, és jó hangulatban várom a szombat-vasárnapi időmérőket és futamokat. Természetesen még jócskán van hová fejlődni, meg kell barátkozni az autóval, leginkább fizikálisan kell felnőnöm hozzá. A tempósabb kanyarokban akkora az oldalterhelés, hogy sokszor fáj az alkarom, de ez csak szimplán megszokás kérdése. A versenyt megelőző napokban igyekeztem erre is készülni, úgy gondolom, ha sikerül belerázódni, a köridők is sokkal jobban festenek majd. Az OMV Maxxmotion Grand Prix of Slovakia-n számomra most a legfontosabb a tapasztalatgyűjtés lesz, szeretnék konstans teljesítményt nyújtani, és minél több kilométert gyűjteni, de azért nem titkolom, örülnék, ha szép eredményekkel zárnám az első F3-as hétvégém.” – nyilatkozta az ifjú, aki jó úton van efelé, hiszen a pénteki nap egyetlen hivatalos szabadedzésén rögtön sikerült az élen zárnia. 

Berta Benjámin hétvégi szereplését NYOMON KÖVETHETITEK a hivatalos sportolói oldalán, de természetesen mi is beszámolunk majd az eseményekről.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb