fbpx

Változékony időjárás és eseménydús versenyek a Hockenheimringen

A Drexler Formel Cup a híres Hockenheimringre látogatott, ahol Berta Benjamin mindkét futamon dobogós helyezést ért el.

A SOLUTION Racing S.E. az év legmozgalmasabb hónapján van túl. A júliust a legendás Spa-Francorchampsban kezdte, majd következett Grobnik és a Hockenheimring. Utóbbi eseményt két nap alatt bonyolították le a szervezők. Pénteken két szabadedzés és egy időmérő várt a 16 fős mezőnyre.

Berta Benjamin a reggeli esős edzést sokáig vezette, végül másodikként futott be. A második felmenetel kezdetére szinte teljesen felszáradt az ideális ív. Az egyik kanyarban viszont még maradt egy nedves folt, amin a fiatal tehetség megcsúszott és átment egy magasított kerékvetőn, ennek következtében óvatosságból a pilóta idő előtt a boxba gurult. Végül kiderült, hogy a felfüggesztés nem, viszont az első szárny egyik véglapja megsérült. Benjamin ezt az edzést a 4. helyen zárta.

A szerelőgárdának sikerült orvosolni az autó sérülését az időmérő edzés kezdetéig, amely ismét esős körülmények között zajlott le, ennek végén Benjamin neve a harmadik leggyorsabb idő mellett volt olvasható. Így mindkét versenyt ebből a rajtkockából kezdhette meg.

blank
A szombat reggeli verseny változó körülmények között rajtolt el, ahol Benjamin jól el tudott rugaszkodni. Azonban túl magabiztosan próbált bevenni egy kanyart az első körben, ezért megpördült és visszaesett a 10. helyre. Pár körön belül sikerült feljönnie az 5. helyre. Bár a futamot a leintés pillanatában a japán versenyző vezette, akit azonban később megbüntettek. Benjamin így az abszolútban 4. lett, az F3 Cup kategóriában pedig 3.

A második futamon, a sikeres rajtot követően másodikként fordult a célegyenes végén. A következő pár körben heves csata volt a pozícióért, azonban a tapadás hiánya miatt nem sikerült megőriznie. A versenyen végül harmadikként intette le a kockás zászló.


„Itt a Hockenheimringen a tavalyi második futamot sikerült megnyernem, így bíztam benne, hogy azt az eredményt sikerülni fog idén is beállítani. A változékony időjárás azonban segítette az autó beállítás karakterisztikáját. Ugyanakkor tudom, hogy az időmérőn képes lettem volna megfutni a leggyorsabb időt, de mivel sokszor forgalomba kerültem így nem tudtam tiszta kört futni. Nem voltam boldog a harmadik hely miatt. Az első versenyen történt megforgást nagyon rosszul viseltem, mert nem szoktam hibázni. A szlovákiaringi fordulóig pedig van egy hosszabb szünet, így kellőképpen rá tudok pihenni… Ezúton szeretném megköszönni az egész csapat belefektetett energiáját, akik ismét remek munkát végeztek. Különösen a szerelőimnek és a mérnökömnek tartozom köszönettel.” –összegzett Berta Benjamin.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb