fbpx

Liszka Roland, SuperEnduro GP – Heroikus küzdelem után „csak” EB negyedik hely

A Laller Racing Dakar Team motorosa úgy érkezett a SuperEnduro GP Európa-kupa mindent eldöntő budapesti fordulójára, hogy jól tudta: erős szerepléssel sporttörténelmet írhat. 

A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által támogatott pilóta nagyon erősen kezdte a minden eldöntő versenynapot, de ezúttal a szerencse elpártolt tőle. A kvalifikáción a top3-ban motorozott, az este első versenyén is ott zárt, azonban a zárófutamon önhibáján kívül már nem sikerült az élbolyba verekednie magát:

„A kvalifikáción összetettben a harmadik lettem, időmérőn a második, azt hiszem, egész jó köröket tudtam összerakni. Remélem, hogy folyamatosan is menni fog, ha tudom tartani a tempómat, és nem hibázok, akkor jó vagyok.” – nyilatkozta a remekül sikerült etap után Liszka Roland. 

A váci versenyző számára az este első versenye is hasonlóan jól alakult, de a második, mindent eldöntő menet alatt keletkezett emberi akadállyal szemben az erős nyers tempót mutató pilóta is tehetetlen volt: 

„Az első futamon sikerült elhoznom a rajtot, vezettem egy körig, de aztán elakadtam a mátrix névre keresztelt akadályban. Elvesztettem a vezető pozícióm, és a verseny hátralévő köreiben a harmadik helyért harcoltam. Hol elvesztettem, hol megszereztem azt, végül sikerült bejönnöm a harmadiknak, de nem voltam igazán megelégedve. Kisvártatva jött a második futam a maga fordított rajtsorrendjével, ahol egy jó start után beszorultam az első kanyarban, és a már említett mátrixban elbukó és áthatolhatatlan akadályt képző versenyzők miatt majd fél percet álltam. Ekkorra már annyi időt vesztettem, hogy a hátrányom gyakorlatilag behozhatatlanná vált. Nem adtam fel, minden erőmmel próbáltam felzárkózni, de a darálóban folyamatosan estek/keltek előttem a többiek, így nem tudtam felérni a pódiumra, és így a középmezőnyben zártam. Másra számítottam, de ez most így alakult. Igyekszem levonni a konzekvenciákat, és erősebben visszatérni!” – nyilatkozta a Laller Racing Dakar Team heroikusan küzdő pilótája.

Csalódottságra semmi ok, hiszen a fiatal tehetség minden várakozást felülmúlt, és ha Fortuna nem bánik vele mostohán, akkor kontinens elsőséget ünnepelhetett volna. Jól tudja ezt Horváth Lajos „Laller”, Roland csapatfőnöke is, aki rendkívül büszke szélvészgyors versenyzőjére:

„Az egyik szemem sír, a másik meg nevet. Sajnálom, hogy az óriási eredmény kapujában Rolinak nem volt egy picivel több szerencséje. Ugyanakkor végig, az egész budapesti verseny során rendkívül erős, konstans tempót mutatott, és ismét megmutatta, milyen komoly potenciál rejtőzik benne. Jól látták ezt a pilótánkért a helyszínen nagy számban szurkoló támogatók is, akik hozzám hasonlóan nagyon büszkék Liszka Roland teljesítményére. Ez a verseny csak egy lépés volt azon az úton, amin szeretnénk végigmenni, megvannak az álmaink, megvannak a terveink, és nem tágítunk addig, amíg azok maradéktalanul meg nem valósulnak. Innen is szeretném megköszönni a Papp László Sportarénába kilátogató 9000 ember fantasztikus buzdítását, valódi hidegrázós élmény volt megélni, ahogyan űzték-hajtották a versenyzőnket.” – írta körül a közeljövőt és egyúttal mondott köszönetet Horváth Lajos csapatfőnök.

Fotó: Pataky Péter

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb