fbpx

Bemutatkozott a Volvo V90 Cross Country

A Volvo kedvelt terepkombija 19 éve van jelen a piacon, immár a negyedik generáció érkezik, amely a Párizsi Autószalonon mutatkozik be, azonban már most számos információt tudni róla. Vannak ugyan még titkok a típus körül, de az már az eddigiek alapján is sejthető, hogy elég komoly paraméterekkel rendelkezik az új modell.

volvo2

A legfeltűnőbb különbség a V90-hez képest az emelt hasmagasság, a Cross Country mintegy 6.5 centivel lett magasabb. A karosszéria nem változott, azonban elöl védőlemezzel, a kerékíveknél és a küszöböknél pedig műanyag toldatokkal látták el a variánst. A V90 CC-t „négy évszakos” autónak is nevezhetjük, hiszen mind terepen, mind aszfalton megállja a helyét, ezt az állítást az újrahangolt aktív futómű, illetve az összkerékhajtás is igazolja (elsőkerekes változatot nem is fognak gyártani belőle).

A beltér a V90-nel azonos, felszereltsége is hasonlóan fényűző, masszázsfunkciós ülések, panoráma napfénytető, illetve lábmozdulatra nyíló csomagtérajtó is elérhető lesz, természetesen biztonsági szempontból sem adja alább a Volvo a Cross Country esetében sem. A City Safety rendszer a gyalogosokat, valamint a kerékpárral közlekedők mellett a nagyobb testű állatokat is érzékeli, baj esetén vészfékezéssel igyekszik elkerülni a balesetet, a félautonóm Pilot Assist funkciói között pedig a sávtartó asszisztencia is megtalálható. Módválasztó is rendelkezésre áll, a Comfort, Eco, Dynamic és Off-Road mellett egyéni beállításokra is lehetőség van. Két felszereltségi szint közül – a Cross Country és a Cross Country Plus – lehet majd választani.

vol3

A modell a T5/T6 benzines, valamint a D4/D5 dízel erőforrásokkal debütál, teljesítményük 190 és 320 lóerő között alakul, a későbbiekben további modellvariánsokkal bővülhet a paletta. A masszív svéd vas gyártása ősszel kezdődik, az első darabokat jövő tavasszal kapják meg a tulajdonosok, az árról hivatalos információkat még nem közöltek, várhatóan 15 millió forint környékén lehet majd megvásárolni.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb