fbpx

7 tipp, hogy az autód ne veszítse el fényét

Az autód fénye fokozatosan mattul akkor is, ha nemrég hoztad el a szalonból! Ez sajnos törvényszerű, mivel a fényezésen apró felületi karcolások keletkeznek, amibe beletelepszik mindenféle szennyeződés, így hologramok alakulnak ki. A kasztnid hamarosan elveszíti korábbi ragyogását, akkor is, ha szerinted mindent megtettél az autód állapotának megőrzése érdekében.

Rendszeresen elvitted autómosóba vagy otthon tisztítottad kefével, szivaccsal és a benzinkúton kapható legjobb samponnal? A helyzet az, hogy ezekkel követted el a legnagyobb hibát!

Valószínűleg nem is gondoltál rá, de az autód fényezésében mosás közben keletkezik a legtöbb kár. Éppen ezért nem mindegy, hogy hogyan és mivel mosod szeretett autódat.

7 tippet gyűjtöttünk össze, hogy ezeket betartva a maximumot hozd ki autód fényezésének állapotából!

Lotus Cleaning

1.Soha ne vidd gépi autómosóba!

Rendkívül nagy problémát generálsz magadnak azzal, hogy a látszatra legkönnyebb megoldást választod! A gépi mosó automata keféi mérhetetlen mennyiségű mikrokarcolást hagynak az autó fényezésén. Lehet, hogy amikor pár perc után visszakapod az autót még ragyogni fog, de elég pár nap, a kosz máris megtelepszik az apró karcokba és elvész a fénye.  Ezekből már csak autókozmetikai gyurmával lehet eltávolítani a szennyeződést, hogy a kasztni visszakapja korábbi ragyogását.

2. Ne hagyd, hogy kefével, szivaccsal dörzsöljék!

A kézi autómosó sem feltétlen garancia a szakértő ápolásra. Ahogy a gépi autómosó, úgy a kefével, sőt a szivaccsal való dörzsölés is mikrokarcolásokat eredményez! Bárhol, ahol kefét vagy szivacsot használnak, komoly kárt okoznak a fényezés állapotában. Kizárólag mikroszálas anyagú tisztítóeszközökkel szabad a fényezéshez nyúlni.

3. A madárürüléket ne hagyd órákig az autón!

A madárürülék a lakkréteg egyik fő ellensége, savas kémhatása miatt órák alatt megmarhatja a fényezést! Ilyenkor sem szabad szivaccsal, kefével nekiesni a lakkrétegnek. A legjobb, ha alaposan leáztatod, vagy egy benedvesített mikroszálas ronggyal felitatod.  A legjobb, ha ezt követően nagynyomású mosóval el tudod távolítani.

4. Távolítsd el a bogártetemeket!

Egy hosszabb út után, amikor sokat vezetünk autópályán érdemes lemosni az autót, mert ilyenkor óhatatlanul rengeteg bogártetemet gyűjtünk be. Ezek a szétkenődött bogarak is erősen savas hatásúak és könnyedén megmarják a fényezést.

5. A gyantát, kátrányt és egyéb szennyeződéseket mielőbb mosd le!

Amikor csak teheted, ne parkolj fa alá vagy építkezések környékén huzamosabb ideig! A kátrány, a gyanta, a fanedv ugyanúgy károsítja a fényezést, mint minden szerves szennyeződés. Amint teheted, mosd le az autód, mert ezek is beleégnek a lakkrétegbe és apró sérüléseket eredményeznek és a kasztni fényezése tovább mattul miattuk.

6.Távolítsd el a vizet mosás után!

Sajnos a vízkő sem kíméli a lakkot! A legjobb, ha nagynyomású levegővel szárítod mosás után az autót. Se szilikonos lehúzóval, se felmosóronggyal ne kezdd el szárítani az autó kasztniját. Csak mikroszálas kendőket vagy törölközőt szabad az autó szárítására használni.

7.Tetess fel védőréteget!

Ha wax-szal vagy kerámia bevonattal látod el a kasztnit, sok bosszúságtól és a gyakori autómosástól is megkíméled magad. Egyrészt szebb lesz az autód fénye, másrészt, ha rátapad például a bogártetem vagy bármilyen szennyeződés, ami károsítaná a lakkréteget, több időd van, hogy lemosd. Számos bevonat víz- és szennyeződés taszító tulajdonsággal is rendelkezik. Ami biztos, hogy mindegyik alkalmazása egy szebb, fényesebb, ellenállóbb felületet fog eredményezni.

Kérj időpontot hozzánk, ha a legjobbat szeretnéd autódnak!

csodas_felni_csomag

Szponzorált tartalom

Lotus Cleaning

 

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb