fbpx

Az Opel Astra lett az Év Autója

Orhosszal nyerte meg az Astra K a szavazást, méghozzá a Volvo XC90 előtt. Az eredmény várható volt, az Opel ötödik alkalommal zsebelhette be az 1964 óta létező díjat. A döntősöknek igazán nincs okuk bánkódni, az idei hetes mezőny ugyanis meglehetősen erős volt.

Mondhatni elkezdődött az európai autógyártók idei fiesztája, hiszen a szakújságírók megszavazták az Év Autóját, holnap pedig megnyitja kapuit a Genfi Autószalon, egyelőre a sajtó és a szakma munkatársainak, szombattól viszont már a nagyközönség is megtekintheti a 30 országból érkező, közel 200 kiállító újdonságait. De vissza a szavazáshoz, hiszen a verseny egészen szoros volt, legalábbis ami az első két helyezést illeti.

astra1

Az új Astrát sokan várták győztesnek, amin talán nem is csodálkozhatunk, mivel az Opel ügyesen nyúlt a modellhez, az újítások célt értek, minőség és felszereltség szempontjából is sokat fejlődött a típus, árkategóriáját – ezt nem győzzük hangsúlyozni – tekintve nem igazán lehet belekötni. További szócséplés helyett inkább olvassátok el menetpróbánkat, ha pedig már itt tartunk, azt is eláruljuk, hogy néhány hét múlva egy tartalmasabb Astra-teszttel is jelentkezünk.

Az ezüst is szépen csillog, vélhetően a Volvonál is így gondolják, az XC90 jött be ugyanis a második helyre, mindössze 15 ponttal lemaradva az Astra mögött. Jogos a kérdés, hogy miért nem a Volvo lett a befutó, életszerű érv vele szemben legfeljebb a magasabb ára lehet. A harmadik pozíciót az új Mazda MX-5 kaparintotta meg, méghozzá teljes joggal, mind közül a legélvezhetőbb autó, ráadásul árban sem szállt el. Mivel azonban viszonylag szűk rétegnek készült, sajnos nem volt esélye az első helyre, sokak legnagyobb bánatára. De a bronz is mindenképp erős elismerése annak, amit a japánok megalkottak, hiszen az új MX-5 egy műalkotás, ez nem is kérdés.

Negyedikként az Audi A4 futott be, majd következett a Jaguar XE, és itt következik még egy megsüvegelendő teljesítmény, hiszen a Skoda Superb ebben a komoly mezőnyben is szépen szerepelt, arról nem is beszélve, hogy a BMW 7-est is sikerült megelőznie.

Íme a végeredmény:

  1. Opel/Vauxhall Astra – 309 pont
  2. Volvo XC90 – 294 pont
  3. Mazda MX-5 – 202 pont
  4. Audi A4 – 189 pont
  5. Jaguar XE – 163 pont
  6. Skoda Superb – 147 pont
  7. BMW 7-es sorozat – 143 pont

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb