fbpx

3 TUTI TIPP A MAGABIZTOS HASZNÁLTAUTÓ VÁSÁRLÁSHOZ!

Autó vásárlás előtt állsz, de félsz a sok negatív pletyka, vagy akár tapasztalat miatt? Ezzel a 3 tippel magabiztossá válhatsz!

Először gondold át, mire is van igényed, mi célból szeretnéd az autót. Alacsony fogyasztás, rövidtávú közlekedés, bevásárlások, vagy minden egyben? Esetleg gondtalan száguldozás? (Persze csak a megengedett sebességgel ? )

Ha megszületett benned a döntés, és azt is tudod, mennyi pénz áll a rendelkezésedre, már beljebb vagy, mint hinnéd!

Ha szét szeretnél nézni, az autotveszek.hu oldalon olyan hirdetéseket találsz, amelyek között rendkívül könnyű keresni. Az külön erőssége az oldalnak, hogy konkrétan láthatod, a meglévő keretből milyen új, vagy használt autót tudsz vásárolni. Így azt az örök kérdést: “na de ebből milyen új autó jönne ki?” már fel sem kell tenned!

használt autók

1, Nem mindig a legolcsóbb a legjobb!

A használtautók esetén külön oda kell figyelni egy tényezőre: ez pedig a szervizköltség.

A legolcsóbb autók a legtöbb esetben már sok problémával küzdenek, amíg – jobb esetben – egy ugyanolyan típusú, de drágább autó átesett pár kötelező alkatrész cserén.

2, Informálódjunk, és kérjünk bizonyítékokat!

Az előző ponthoz kapcsolódóan kérdezzünk rá a konkrét típushibákra is! Kettős lendkerék, klíma, fékbetét? Vegyük át a listát, és kérjük, hogy mutassa be a róla szóló számlát, illetve a szervizkönyvet! Nézzük is át a tételeket, akár keressünk rá a neten, hogy egyáltalán léteznek-e azok a szervizek, amelyek pecsétjeit látjuk. A bátrabbak felhívhatják a szervizt is. Habár itt nagy a szerencse faktor ténye, akár egy-egy elszólás is jól jöhet. “Ó, az a szürke szedán? Atyaég…”. A szervizmúltat központi rendszerből akkor is érdemes lekérdezni (akár a tulajdonossal együtt egy márkaszervizbe látogatva), ha a szervizkönyv nincs meg. Az alvázszámból kiindulva lekérhetőek a garanciális javítások is.

3, Átvizsgálás

Ha már komolyabb az érdeklődésünk, és szerelmesek lettünk a kiválasztott autóba, utolsó lépésként még mindig hiba lenne kihagyni egy tételt: az átvizsgálást. Habár ez már pénzbeli invesztíció, szinte biztosan megtérül. Lehet, úgy érzed, megkötöd életed üzletét, de mi van ha egy szakértő másképp gondolja? Minimális összeg ahhoz képest, amilyen veszteségtől tud bennünket megkímélni.

Habár rengeteg negatív mendemonda terjeng az interneten, nekünk rengeteg a sikersztorink is.

szponzorált tartalom

www.autotveszek.hu

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb