fbpx

Az év első felének tesztjei – I. rész

Viharos gyorsasággal repült el az év első fele, és már most annyi érdekes teszten vagyunk túl, hogy kár megvárni az év végi visszatekintést. 2017 első három hónapjából válogattunk, Peugeot, Lexus, és Alfa Romeo került az összefoglalónkba, folytatása következik!

Peugeot 3008

Peugeot 3008

Mihelyst megjelenik egy modell soron következő generációja, általában ösztönszerűen elkezdem tanulmányozni, kideríteni, hogy mely külső-belső-műszaki pontokon változtattak rajta, milyen irányba halad a típus fejlődése. Az új 3008 esetében ez a kis egészséges összehasonlítgatás felborult, és mindössze annyira voltam képes, hogy óriásira kerekedett szemekkel, nagyokat pislogva vegyem tudomásul a Peugeot metamorfózisát. A vidám tekintetű, ártatlan családi egyterűből/crossoverből ugyanis egy komollyá morcosított, űrhajó-beltérrel rendelkező SUV lett. Bármennyire is meghökkentő azonban a változás, azt kell mondjam, hogy a franciák ügyesen mentek szembe a hagyományokkal, az egész csak akkor sülhetett volna el kellemetlenül, ha az új 3008 rosszul sikerül, de nem így lett!

A teljes teszt ide kattintva olvasható.

Lexus RX 450h F Sport

Lexus RX 450h

Egy ilyen autóval általában megérkezni szokás, nagy eséllyel számos szempár szegeződik rá, jobb pillanataiban pedig csuklóból kitakarja a Napot, mégsem kelti ügyetlen batár érzetét. Ha mindössze két szóval kellene jellemeznem a megjelenését, csak ennyit írnék: fenyegetően fényűző. Ám szerencsémre bővebben is kifejthetem az álláspontomat, melynek lényeges sarokköve maga a Lexus látszatkeltése. A fronton terpeszkedő, figyelem középpontjába furakodó hűtőrácsot mintha szumma jelek fognák közre, a bele csatlakozó oldalsó elemek és a lámpatestek alatti élek feketében kevésbé emelkednek ki. Leszögezném, hogy az RX 450h messze van a rongyrázástól, viszont első ránézésre észlelhető rajta a hangsúlyos eleganciával egybekötött merészség, valamint a karosszéria oldalnézeti lendülete, amit egy 4.89 méter hosszúságú óriás esetén egyáltalán nem könnyű egyértelművé tenni.

A teljes teszt ide kattintva olvasható.

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia

Három hónap, ennyit vártam az Alfa Romeo Giuliára, hosszú böjt volt, de utólag azt érzem, oka volt a várakozásnak. Előfordult, hogy épp másik autó volt nálunk a szabad időpontban, de akadt olyan helyzet is, amikor egyáltalán nem volt tesztmodell, megint máskor az időjárás rondított bele a tervekbe. Így a végén kitaláltuk, hogy várjuk meg a tavaszt, talán most már kijelenthetem: ez volt a lehető legjobb döntés! Egyrészről azért, mert így röviddel egymás után próbálhattam ki az Év Autója díj első és második helyezettjét – erre majd később visszatérek, megvan ugyanis a magam véleménye – , másrészt pedig a Mátrában ilyenkor a legélvezetesebb kanyarvadászkodni, pláne egy Giuliával! Egy hét, és hatszáz kilométer, ennyi volt a keretem, okosan kellett felhasználni a „kreditjeimet”, hogy minél több oldaláról megtapasztalhassam az Alfa-életérzést, remélem sikerül számotokra is átadni belőle a lényeget.

A teljes teszt ide kattintva olvasható.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb