fbpx

A váci Liszka Roland ezúttal motocrossban dobogós

A mögöttünk hagyott hétvégén a Laller Racing Dakar Team versenyzője a Magyar Nyílt Motocross bajnokság utolsó, kiskunlacházi fordulóján vett részt, ahol két harmadik hellyel gazdagodott. 

Ezzel az is eldőlt, hogy Roland a kategóriájában az év végi harmadik helyen zárta, ami annak fényében egy különösen jó eredmény, hogy a pilóta nem tudott részt venni a bajnokság összes futamán:

„A kvalifikáción negyedikként zártam, ami úgy gondolom, egy elfogadható eredmény. Természetesen szerettem volna előrébb verekedni magam, és ez a küzdelmes első versenyen végül sikerült is. A rajt után rögtön előrébb léptem, és kitartóan üldöztem az előttem haladót, majd kisvártatva már a második helyért harcoltam. Ez végül nem lett meg, de harmadikként így is felálhattam a dobogóra. 

A második versenyen sajnos elrontottam a rajtot, de igyekeztem gyorsan felzárkózni: két-három kör után az első futamhoz hasonlóan ismét a harmadik helyen haladtam, de a rossz rajtom miatt légüres térben motoroztam. A mögöttem lévők és az előttem haladók is túlságosan messzire estek tőlem, így ismét harmadik helyre hoztam be a motort. Az eredménnyel igazából nem vagyok teljesen megelégedve, de 2021-ben számomra az enduro és az endurocross a prioritás, és ott mindkét szakágban vezetem a bajnokságot.” – nyilatkozott a kiskunlacházi szereplésével kapcsolatosan a tehetséges sportoló, aki hétvégén Pécsen újból nyeregbe pattan.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb