fbpx

New Times Racing: Évindító motorostábor Spanyolországban

Az NTR gyorsasági motorversenyzői a szeszélyes februári időjárás elől Spanyolországba menekültek, ahol egy héten keresztül különböző erőnléti és motoros edzéseken vettek részt.

A csapatvezetés a technikai tudás alapjainak továbbfejlesztésére építette fel 2022 első spanyolországi edzőtáborának tematikáját, amely változatos körülmények között, különböző motorokkal zajlott, régi barátjuk, Helios Garcia létesítményében. A gyönyörű környezettel megáldott pálya nyomvonalának állapota gyakran változott, és ha ez még nem okozott volna elég nehézséget, a ridereknek a különböző motorokkal is meg kellett birkózniuk. Az edzések ugyanis nagyjából ugyanolyan teljesítményű motorokkal zajlottak, viszont a különböző beállítások és alapadottságaik miatt mégis eltérően viselkedtek. Mivel napközben is cserélgették őket, csak rövid idejük volt kiismerni az adott a kétkerekűt, amelyből a lehető legtöbbet kellett kihozniuk.

Ennek a célja az volt, hogy a versenyző képes legyen változó körülmények között is minél konstansabb teljesítményt produkálni. Ez Magyarországon kissé furának tűnhet, viszont a spanyoloknál bevett és sikerrel alkalmazott edzésmódszer. A késő délelőttől egészen estig tartó motorozás előtt mindig elméleti felkészítésen vettek részt a fiatalok, ahol ismertették az adott edzés feladatait és azok lényegét. Ennek köszönhetően pedig mindenki rengeteget fejlődött saját magához képest.

A reggeleket általában a tengerparton kezdték, ahol a bemelegítő futással fűszerezett erősítő/állóképesség növelő edzések mellett apróbb mentális és pszichés felkészítő gyakorlatokat is végeztek. A remekül sikerült hét végeztével a csapatnál már javában tervezik a következő külföldi edzőtábort, közben pedig izgatottan várják, hogy kezdődjön az éles versenyszezon, amelynek többen is kategóriaváltással futnak neki.

„Nagyon örülök, hogy idén meg tudtuk valósítani ezt a tábort, amelynek keretein belül mind fizikailag, mind pedig mentálisan rengeteget fejlődtek a versenyzőink. Büszke vagyok mindenkire, aki teljesítette az olykor korántsem egyszerű feladatokat. Már alig várom, hogy kezdődjön a versenyszezon, és éles körülmények között is láthassam az elvégzett munka hozadékát.” – nyilatkozta az NTR vezetője, Csanádi Eszter. Majd hozzátette: „A New Times Racing egész stábjának nevében szeretném megköszönni a szíves vendéglátást, a rengeteg segítséget Helios Garciának, valamint a támogatóinknak, a SpaTrend Kft.-nek és a VTS Hungary Kft.-nek.”

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb