fbpx

A luxus új szintje – Volvo S90

Tagadhatatlan, hogy igen komolyan vette a luxus fogalmát a Volvo, az S90 csúcsmodelljeit Kínában gyártják majd, és ugyan a hosszított változat nem jön Európába, a háromüléses Excellence kivitellel az öreg kontinensen is találkozhatunk majd.

vol2

Azt persze tudjuk, hogy a Volvótól nem állnak messze az előkelő megoldások – emlékezzünk csak az XC90 különleges kristálypoharaira -, ám az S90 Excellence fényűzésére már tényleg nehéz szavakat találni. A külsőleg „átlagos” luxusjárműnek tűnő típus belülről leginkább egy guruló irodához hasonlítható, és bizony nyugodtan nevezhetjük sofőrös autónak is.

Már csak azért is, mert a beltér kialakítása is ezt sugallja, kezdve azzal, hogy elöl csupán egyetlen hely található, ez pedig természetesen a vezetőé, az anyósülés helyére pedig valami egészen más került. Az elegáns elem hol ilyen, hol olyan, ha akarjuk cipőtároló, esetleg kényelmes lábtartó, vagy papucs orrán pamutbojt. Félretéve a Pom Pomos hasonlatot, tényleg okos az anyóspótló Lounge Console, még egy elektromosan kinyíló monitor is helyet kapott benne, melyhez egy különálló kezelőfelület is jár.

vol1

Természetesen hátul osztottak az ülések, középen hatalmas, hűtött rekesszel rendelkező könyöklő honol, melyből asztal varázsolható elő, és ebből a modellből sem hiányozhatnak a már emlegetett poharak, egy ilyen autóban érdemes felkészülni a pezsgőzésre. Az egyébként is királyi térérzetet a teljes méretű panoráma napfénytető hivatott javítani.

Az S90 egyébként minden olyan biztonsági és vezetőtámogató rendszert megkapott, amit csak lehetett, a további extrák sorát pedig napestig lehetne sorolni, aki nem hiszi, nézze meg az alábbi bemutató videót.

A hivatalos premier még hátravan, Kínában, az idei Kantoni Autószalonon lehet vele közelebbről is megismerkedni, a gyártás pedig Daquingban zajlik majd, a típus forgalmazása 2017-ben kezdődik meg.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb