fbpx

A luxus új szintje – Volvo S90

Duna Auto

Tagadhatatlan, hogy igen komolyan vette a luxus fogalmát a Volvo, az S90 csúcsmodelljeit Kínában gyártják majd, és ugyan a hosszított változat nem jön Európába, a háromüléses Excellence kivitellel az öreg kontinensen is találkozhatunk majd.

vol2

Azt persze tudjuk, hogy a Volvótól nem állnak messze az előkelő megoldások – emlékezzünk csak az XC90 különleges kristálypoharaira -, ám az S90 Excellence fényűzésére már tényleg nehéz szavakat találni. A külsőleg „átlagos” luxusjárműnek tűnő típus belülről leginkább egy guruló irodához hasonlítható, és bizony nyugodtan nevezhetjük sofőrös autónak is.

Már csak azért is, mert a beltér kialakítása is ezt sugallja, kezdve azzal, hogy elöl csupán egyetlen hely található, ez pedig természetesen a vezetőé, az anyósülés helyére pedig valami egészen más került. Az elegáns elem hol ilyen, hol olyan, ha akarjuk cipőtároló, esetleg kényelmes lábtartó, vagy papucs orrán pamutbojt. Félretéve a Pom Pomos hasonlatot, tényleg okos az anyóspótló Lounge Console, még egy elektromosan kinyíló monitor is helyet kapott benne, melyhez egy különálló kezelőfelület is jár.

Támogass minket! https://retrovasak.hu/wp-content/uploads/RetroVasak-tamogatas-High-Quality.jpg

vol1

Természetesen hátul osztottak az ülések, középen hatalmas, hűtött rekesszel rendelkező könyöklő honol, melyből asztal varázsolható elő, és ebből a modellből sem hiányozhatnak a már emlegetett poharak, egy ilyen autóban érdemes felkészülni a pezsgőzésre. Az egyébként is királyi térérzetet a teljes méretű panoráma napfénytető hivatott javítani.

Az S90 egyébként minden olyan biztonsági és vezetőtámogató rendszert megkapott, amit csak lehetett, a további extrák sorát pedig napestig lehetne sorolni, aki nem hiszi, nézze meg az alábbi bemutató videót.

A hivatalos premier még hátravan, Kínában, az idei Kantoni Autószalonon lehet vele közelebbről is megismerkedni, a gyártás pedig Daquingban zajlik majd, a típus forgalmazása 2017-ben kezdődik meg.

Bense Róbert

zparts autóalkatrész

Javasolt cikkek

Ez is érdekelhet
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb