fbpx

A BMW iX modell lesz a BMW Group idei télisport-támogatásainak főszereplője

A 2020/2021-es télisport-szezonban a BMW Group ismét főtámogatóként áll a biatlon-, bob-, szkeleton- és szánkó-világversenyek mellé, ezúttal új, tisztán elektromos meghajtású zászlóshajójával a középpontban.

A BMW iX modell (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 0,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: < 21 kWh / 100 km a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint*; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) digitális világpremierjével a BMW Group elhozta a jelenbe a személyes mobilitás új korszakát. A tisztán elektromos meghajtású, vadonatúj BMW modell merőben új technológiák alkalmazásával, innovatív stílusban értelmezi újra az elektromos mobilitás forgalmát. És noha a BMW iX – amely jelenleg a sorozatgyártást megelőző utolsó fejlesztési fázisban jár – 2021 végén érkezik meg az utakra, a téli sportok szerelmesei már idén ízelítőt kaphatnak a „Born Electric” mottó alatt kifejlesztett, új technológiai zászlóshajóból: a BMW Group a BMW iX modellt gurítja a 2020/2021-es télisport-szezon világversenyein vállalt átfogó támogatásának középpontjába.
A BMW Group évek óta főtámogatóként áll a BMW IBU World Cup Biathlon biatlon-világkupa, a BMW IBSF World Cup Bob & Skeleton bob- és szkeleton-világkupa, valamint az FIL Luge World Cup szánkó-világkupa mellé, elköteleződése részeként pedig idén a BMW iX modellel és a „Born Electric” mottóval színesíti a biatlon-stadionokat és a jégpályákat.

Az elektromos mobilitás újraértelmezése

A BMW iX a bajor prémiumgyártó első olyan modellje, amelyet a BMW Group új, moduláris, rendkívül széles tartományban alkalmazható jövőbeni eszköztárának alapjaira és kezdetektől a tisztán elektromos meghajtás szempontjai szerint fejlesztettek ki a mérnökök. Az újdonság jövőbe mutató módon egyesíti a fenntarthatóságra való törekvést, a környezet védelmét szolgáló járműgyártási intézkedéseket, a felhasználóbarát kialakítást, a sokoldalúságot és a vezetés élményét, mindezt olyan innovatív járműtechnológiákkal megfűszerezve, amelyeket a jövőben a BMW újabb és újabb modelljei is megörökölnek majd. A legújabb számítások szerint a BMW iX maximális teljesítménye a 370 kW-ot / 500 lóerőt is meghaladja, teljes egészében zéró emisszió és kivételesen alacsony energiafogyasztás mellett.

A BMW iX téli Európa-turnéjának állomásai

A 2020/2021-es télisport-szezon világversenyeinek főtámogatójaként a BMW Group nagy volumenű Európa-turnéra indítja a BMW iX modellt. A BMW IBU World Cup Biathlon biatlon-világkupa Kontiolahtiba (Finnország), Hochfilzenbe (Ausztria), Oberhofba (Németország) és Antholzba (Olaszország) is ellátogat, az idény fénypontja pedig a szlovéniai Pokljuka-ban megrendezett világbajnokság, majd az újhelyi (Szlovákia) és Oslo-i (Norvégia) szezonzáró lesz 2021 februárjában. A BMW IBSF World Cup Bob & Skeleton bob- és szkeleton-világkupának, illetve az FIL Luge World Cup szánkó-világkupának Sigulda (Lettország), Innsbruck (Ausztria), Winterberg (Németország), St. Moritz (Svájc) és Königssee (Németország) ad otthont. Január végén az Eisarena Königssee-ben rendezik meg az FIL Luge World Championship szánkó-világbajnokságot is, februárban pedig a németországi Ore (Erz) Hegységben található Altenberg látja vendégül a BMW IBSF Bob and Skeleton World Championship bob- és szkeleton-világbajnokság versenyzőit.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb