fbpx

Hogy spórol az autómosáson a gondos autógazda?

Az autótulajdonosoknak 5 típusa létezik, ha az autómosásról van szó. Te vajon melyik vagy?

Rövid tesztünkből megtudod, hová sorolhatod magad és ha nem tetszik kíméletlen minősítésünk, alkalmazd a “gondos gazda típus” pontjait. Sokan azért vannak csak más fokozatban, mert nem hallották még, hogyan lenne az autómosás gondos és az eredmény makulátlan.

Lássuk hát…

Mindegyik autótulajdonos típusnak más és más fontos autómosáskor:

1. A gondatlan: aki nem is foglalkozik autómosással, majd az eső megoldja.

2. A tehetős: aki mindig másra bízza, dolgozzon vele az autókozmetika. Szép munkát kap, ha jó helyre hordja, de meg kell fizetnie az árát.

3. A barbár: aki gyorsan túl akar lenni az egészen, ezért beáll inkább egy kefés automata autómosóba. Sok nem is tudja, milyen visszafordíthatatlan károkat okoz a fényezésben.

4. A “magaduram”: aki olcsón akarja megúszni, ezért otthon, vödörből és többnyire mosogatószerrel csutakolja. Javítható, mert legalább bele teszi a munkát.

5. A gondos autógazda: Neki a minőség és a makulátlan tiszta autó a legfontosabb. Lehet, hogy otthon mossa le alaposan, lehet, hogy eljár egy nagynyomású önkiszolgáló autómosóba. A lényeg, hogy ismeri és betartja a kímélő és tartós autómosás fázisait. Nem spórol a jó minőségű autóápolási termékeken, mert tudja, hogy igazából azzal spórol többet, ha autója jó állapotát és csillogó fényét megóvja.

Jó, de mi a matek? Hogy spórol az autómosáson a gondos autógazda?

Aki tisztában van a lépésekkel és minőségi termékekre cseréli a mosogatószert és a garázsban talált rongyokat, az valóban időt takarít meg és még árban is sokkal jobban jön ki végül, mint gondatlanabb autómosó társai. A jó minőségű termékek ugyanis megvédik a fényezést. A modern, környezetbarát nanotechnológiás tisztító és ápolószerek szinte körülölelik a port, a mikroszálas törlőkendők pedig “felemelik” a piszkot a kendő szálai közé, elválasztva az autótól, mielőtt karcolásokat okozhatna.

Ezáltal a gondosan kezelt autó tovább szép marad, amellyel két dolgot érünk el:

1. az autó a professzionális szerektől egy védő bevonatot kap, így a következő mosásnál minimum a felére csökken az autómosás ideje, mert a piszkot szinte “ledobja” magáról. Ezáltal temérdek időt spórol neked!

2. mivel a professzionális autóápoló szerek PH semlegesek – nem úgy mint a mosogatószer, vagy más konyhai-, fürdőszobai tisztítószerek –  így nem mattitják a fényezést, hanem csillogóan fényesek maradnak. Megóvják a lakkréteget, amely tovább tudja védeni a fényezést. A mikroszálas törlőkendő helyes használat esetén pedig kevésbé veszélyes a fényezésre, mégis hatékonyan segít a tisztításban. Sajnos ez a szilikon élű lehúzóról és a szarvasbőrről nem mondható el, millió apró karcolást okoznak az autóban. Lássuk be, egy kevésbé karcos, csillogó fényű autó mindig többet ér, mint matt, elhanyagolt, körkörös karcokkal teli társai.

Így spórol tehát egy gondos autó gazda és közben még a makulátlan megjelenésért járó elismerő biccentéseket is begyűjti.

Amit tesz, és amit soha sem:

nem megy “benzinkutas” automata kefés autómosóba

nem használ vacak rongyokat, leselejtezett pólókat, és a szarvasbőrkendőt és szilikon lehúzót is hanyagolja

soha nem hagyja vizesen az autót, mondván, hogy a szél majd megszárítja

nem használ mindenféle habzó háztartási szereket

…ezzel szemben…

OK autóját otthon, vagy önkiszolgáló autómosóban mossa

OK meleg vizet használ autómosáshoz

OK mosókesztyűt használ és mikroszálas törlőkendőket, amivel a fényezést nem karcolja

OK mindig szárazra törli az autóját, hogy a vízcseppek rászáradását megakadályozza

OK csak PH semleges autómosó szereket használ

OK az autó lakkozását professzionális autóápoló szerekkel védi

OK negyedévente egy alapos mélytisztítást csinál az autóján, hogy ne alakulhasson ki a fényezésen bosszantó és ocsmány röprozsda

(x)

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb