fbpx

5 csillagot kapott a Nissan LEAF

Az új Nissan LEAF 5 csillagos minősítést kapott az EURO NCAP független szervezettől. (A teljes teszteredmény itt  tekinthető meg). A LEAF az első autó, melyet az új és szigorúbb 2018-as protokollnak megfelelően teszteltek.  A 2018-as protokoll számos új tesztet is magában foglal, melyek a legfontosabb ütközési forgatókönyvekkel foglalkoznak, autók, gyalogosok és az egyre növekvő számú kerékpáros részvételének szimulációjával.

Az Euro NCAP tesztjeiben a LEAF a felnőtt utasok védelme terén 93 százalékos eredményt ért el, míg a gyermekek védelmére 86 százalékot kapott. A biztonsági besorolást több a járművel végzett teszt alapján határozzák meg, ezek a tesztek – egyszerűsített módon – a való életben előforduló olyan baleseti helyzeteket vizsgálják, melyek sérülésekkel járhatnak. Ezt a fajta magas biztonságot a magyarországi ügyfelek is nagyra értékelik, akik a pénzügyi év első három hónapjában már közel 150-en választották az új LEAFet. Mindez a tavalyi év azonos időszakával összehasonlítva 103%-os növekedést jelent.

Az új LEAF 5 csillagos eredménye tükrözi a járműbe épített fejlett vezetéstámogató rendszereket is. Az autó nagy számban tartalmaz olyan technológiát, mint a kamerák és radarok, melyek többek között a gyalogosok biztonságához is hozzájárulnak, illetve ezek képezik a Nissan elismert ProPILOT-rendszerének alapját is, mely biztonságosabb és magabiztosabb vezetést tesz lehetővé.

Gareth Dunsmore, a Nissan Europe elektromos járművekért felelős igazgatója a következőket mondta el: „Az Euro NCAP bejelentése alátámasztja, amit mi már régen tudunk: az új Nissan LEAF kimagaslóan biztonságos, és igazi úttörő az elektromos járművek piacán. Az eredmény jól mutatja, hogy ügyfeleink maradéktalanul megbízhatnak Nissan Intelligent Mobility jövőképünkben, és jó úton haladunk, hogy átformáljuk az emberek vezetési szokásait és életmódját.”

A bejelentés előtt néhány hónappal az autó ugyancsak 5 csillagos eredmény ért el, a hasonlóan szigorú tesztekre épülő japán újautó-értékelő programban. A legmagasabb besorolás megszerzése során a LEAF az utasvédelem terén a maximális 100 pontból 94,8-at ért el.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb