fbpx

Nissan Kicks – színes egyéniség

Sokaknak ismerősen csenghet a Nissan új crossoverének neve, hiszen már 2014 őszén megmutatták a nagyközönségnek, igaz akkor még csupán tanulmány formájában létezett. Az azóta eltelt másfél évben ugyan valamennyit faragtak a különleges modellen, ám így sem vált belőle unalmas tucatautó.

Azt nem lehet mondani, hogy a Nissannak SUV/crossover téren gyenge lenne a felhozatala, ezúttal is egy bohókás, városi aprótankot illesztettek be az egyébként is szoros modellpalettába. Minden túlzást nélkülözve állítható, hogy a japán gyártó magának csinál konkurenciát, hiszen a Juke is hasonló paraméterekkel rendelkezik.

kicks2

Azonban a Kicks is megtalálhatja a saját közönségét, ami nem is lenne olyan meglepő, ugyanis elég masszív médiahypeot fog kapni az elkövetkezendő hónapokban, lévén a riói olimpia hivatalos autója lesz. Így az sem meghökkentő, hogy idén augusztusban, Brazíliában debütál az új Nissan, sőt ott is (valamint Mexikóban) fogják gyártani.

Bár a jelenlegi hírek szerint 80 országban fogják forgalmazni a jövőben, könnyen megeshet, hogy Európába nem, vagy csak jóval később érkezik meg, pont a Juke miatt, amely azonban már hat éve van a piacon, így nem elképzelhetetlen, hogy lassan utódot keresnek neki. A kategóriájában meglehetősen tágas, színes, és fiatalos Nissan Kicks motorválasztékáról még nem adtak ki hivatalos információkat, ám vélhetően rövidesen erről az oldaláról is többet tudhatunk majd meg.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb