fbpx

4 évesek lettünk

Négy éve már annak, hogy webes pályára állt első oldalunk, a tesztelok.hu, és bár 2013. október 24-e nem tűnik olyan távoli időpontnak, azért elég sok minden történt azóta. A hobbinak indult tesztelés szépen-lassan kinőtte magát, a havi 15-20 ezres oldalmegtekintésből pedig mára ~120 ezer lett, esetenként 70-75 ezer egyedi kattintóval. 2015 őszén a veterán szekciót különválasztottuk, talán a retrovasak.hu-t nem is kell bemutatni nektek, elég annyi, hogy mára mindkét lapunk 110%-on pörög, reméljük, hogy ez a jövőben is így lesz!

tesztelok.hu

Visszatérve a tesztelok.hu-hoz, a kezdetben havi 2-3 tesztből eleinte heti 1-re váltottunk, idén pedig már a kollégákkal karöltve a heti 2 tesztet is tudtuk tartani, partnereinknek hála pedig videótesztekből sem szenvedünk hiányt. Az elmúlt egy évben csak az autóbemutatóinkat, illetve a tesztjeinket több mint hétszázezren (egészen pontosan 724.426-an) olvastátok, augusztusban pedig olvasottsági csúcsot döntöttünk. Nézzük meg, hogy az eltelt 12 hónapban melyek voltak azok a momentumok, amik mind számotokra, mind számunkra meghatározóak voltak!

Tesztek – a három leg

A legolvasottabb tesztünk az elmúlt egy évet nézve a Lada Vestáé volt, márciusban az elsők között kaptuk meg a Lux felszereltségű változatot. A Vestával nyáron találkoztunk újból, ekkor egy tartóstesztre hoztuk el, a cirka 4400 kilométeres közös utazás tapasztalatait ide kattintva olvashatjátok A két cikkre összesen közel 38 ezren voltatok kíváncsiak!

tesztelok.hu vesta

A legizgalmasabb teszt címére több esélyes is volt, az egyik ilyen a Porsche Boxster 986, de – ha más kategóriában is szeretnénk keresgélni – a Kia Optima PHEV is tartogatott számunkra különleges perceket. A leginkább várt, és a Mátra festői vonulataival a háttérben fotózott autó azonban az Alfa Romeo Giulia volt, a szerpentines utakon megtett kilométerek pedig a mai napig élénken élnek bennünk.

tesztelok.hu alfa

A legdrágább tesztmodell egy igazi predátor volt a Lexus RX 450h F Sport személyében, melynek puha, varrott kormánya a 21.850.000-es árcédula ismeretében egész komolyan égette a kezünket. Lexusokból egyébként sem volt hiány, említésre méltó a RC300h F Sport is, aki lemaradt róla, itt elérheti.

tesztelok.hu lexus

Sajtóesemények

Az elmúlt 365 napban számos meghívásos rendezvényen is részt vettünk, tavaly decemberben az Infiniti Q60 bemutatóján jártunk, februárban pedig a negyedik generációs Kia Rio hazai debütálását követhettük élő egyenesben. A Fábián Kft. szalonújranyitásán a megújult Peugeot 3008 és a szintén frissített ISUZU D-Max jelentette az újdonságot, azóta természetesen már mindkét modellt teszteltük, utóbbinál egy tereppróbára is meghívtak minket. A nyár derekán az új Insignia sajtóbemutatójára is ellátogattunk, ez annak fényében különösen aktuális, hogy a hetekben kapjuk meg tesztre a második generációs típust.

tesztelok.hu insignia

Műhelylátogatás, múzeumtúra

Februárban a Car and Classic Kft.-nél vendégeskedtünk, ahol a klasszikus Porschék nyomába eredtünk, és olyan restaurált, vagy épp felújításra váró autócsodákat ismerhetett meg munkatársunk – aki egyébként maga is Porsche-tulajdonos -, hogy abból csak egy ilyen hangulatos cikk születhetett. A hazai autós tematikájú, időszakos, vagy épp állandó kiállításokat eddig is előszeretettel látogattuk, az elmúlt évben a legátfogóbb beszámolót az Old Car Múzeumról adtuk.

tesztelok.hu old car

tesztelok.hu bogár

Videók

2017 elején úgy döntöttünk, hogy a meglévő, ám passzívabb youtube-csatornánkat is újra megtöltjük élettel, a Vitara Limited tesztjénél ki is derült, hogy ez nem volt rossz ötlet, utóbbi videónkat ugyanis a mai napig már 13.265-en néztétek meg!

Hogy merre tovább? Minden fronton folytatjuk a további tempót, reményeink szerint pedig a jubileumi, 5. évfordulónkat is hasonló eredményekkel tudjuk megünnepelni. Köszönjük a külsős kollégáknak a felelősségteljes munkát, partnereinknek a gördülékeny együttműködést, nektek, olvasóknak pedig azt, hogy motiváltok, és visszajelzéseitekkel segítitek minket!

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb