fbpx

2020-ra felfrissül a Škoda Kodiaq és Karoq páros

Bővített felszereltségi kínálattal, illetve tovább fokozott kényelemmel és biztonsággal érkeznek a 2020-as modellévre a Karoq és Kodiaq SUV-típusok. Ennek keretében mindkét sorozat tagjai már most megrendelhetők az új Side Assist rendszerrel, amely akár 70 méter távolságból érzékeli a visszapillantó tükrök holtterében tartózkodó járműveket. A két kedvelt SUV-típus megújult változatának közös vizuális ismertetőjegye a csomagtérajtajuk “Škoda” felirata.

Side Assist 70 méter hatótávval
A két modell által kínált vezetői segédrendszerek széles palettáját bővíti már most az extrafelszerelésként rendelhető Side Assist technikája, amely a mindkét SUV-típushoz eddig kapható holttér-érzékelés (Blind Spot Detect) rendszerét váltja fel. Az új berendezés korábbi 20-ról immár 70 méterre növeli az érzékelés hatótávját, emellett két radarszenzorral érzékeli a hátulról közelítő vagy már a visszapillantó tükrök holtterében tartózkodó járműveket. Javult a figyelmeztető jelzés észlelhetősége is: a korábban a külső visszapillantó tükrök üvegébe integrált megoldás helyett a figyelmeztető fényjelzés már a külső visszapillantó tükrök házának belső oldalán jelenik meg, így jóval könnyebben észlelhető és fényereje is igény szerint állítható. A rendszer gyorsításkor 15 kilométer/órától lép működésbe, fékezéskor pedig egészen a 10 kilométer/órás tempó eléréséig aktív. A Side Assist technikájának meghatározó eleme a hátsó keresztirányú forgalom asszisztens (Kiállási asszisztens), amely a tolatásos kiállások során érzékeli a jármű mögött mozgó objektumokat.

DCC adaptív futómű már elsőkerékhajtással is
Jelentős kényelemnövekedést kínál a márka SUV-típusának opciós listáján elérhető adaptív lengéscsillapítás-szabályzás (DCC), amely mostantól már nem csupán az összkerékhajtású kivételekhez, hanem elsőkerékhajtással együtt is megrendelhető. A DCC elektronikus szabályzású lengéscsillapítóival automatikusan a pillanatnyi útviszonyokhoz és az adott, illetve előnyben részesített vezetési stílushoz illeszti a csillapítási karakterisztikát. A vezető emellett a menetprofil-választás rendszere (Driving Mode Select) segítségével a Comfort, Normal és Sport lengéscsillapítás-üzemmódok közül választhat, amelyek széles tartományt kínálnak a különösen kényelmes és a hangsúlyosan sportos között.

KESSY mozgásérzékelővel
A Škoda fokozatosan minden modelljéhez a kulcsba épített mozgásérzékelővel látja el KESSY nyitási rendszerét, így csökkenti a jármű lopásának és feltörésének veszélyét. A Karoq és a Kodiaq esetében is kapható rendszer 15 perc után automatikusan lekapcsolja a kulcs rádiójelét, ha a kulcs épp nincs mozgásban, például ha a fiókban vagy az íróasztalon található. Amint a kulcs újra mozog, a jeladó-funkció ismét aktiválódik, a jármű innentől nyitható és nyomógombbal indítható, anélkül, hogy a vezetőnek egyáltalán kézbe kellene venni a kulcsot.

Új 2.0 TDI motor a ŠKODA KAROQ számára
A Karoq motorpalettája új, 140 kW (190 LE) teljesítményű 2.0 TDI erőforrással bővül, amely AdBlue-befecskendezéssel, illetve dízel-részecskeszűrővel kiegészített SCR-katalizátorának köszönhetően teljesíti az Euro 6d-TEMP kipufogógáz-szabvány előírásait. A Kodiaq sorozatból már jól ismert aggregát alapkivitelben hétfokozatú DSG-sebességváltóhoz és összkerékhajtáshoz csatlakozik.

Kapcsolódó anyagaink:

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/tesztelok.hu/posts/1378168705648565″ bottom=”30″]

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb