fbpx

Zparts.hu – a webáruház, ahol a vásárló választhatja ki az árakat

Itt a tavasz, ami sokaknál egyet jelent az autó felkészítésével a nyári szezonra. Ilyenkor lekerülnek a téli gumik, lecseréljük a szélvédőmosó-folyadékot, és átvizsgáljuk az autó műszaki állapotát, és ha szükséges, újakra cseréljük az elkopott, megfáradt alkatrészeket, hogy aztán megint egy rendberakott, jó műszaki állapotú autót hajthassunk egész évben.

A tavaszi kerékcsere remek alkalom, hogy vessünk egy pillantást a fékbetétek, és tárcsák állapotára, hiszen az egyik legfontosabb követelmény az üzembiztos fék. A fék olyan alapvető biztonsági rendszer, aminek hibáját, vagy elhasználódását nem szabad tapasztalati úton megtudnunk, hiszen egy elkopott fékbetét súlyos, de akár végzetes baleset okozója is lehet.  A biztonságos közlekedés alapvető eleme a fékrendszer, pedig sajnos a legtöbb esetben mégsem kap kellő figyelmet. Amennyiben valamelyik alkatrész megérett a cserére, jöhet a dilemma: Honnan, és milyen alkatrészt szerezzünk be? A zparts.hu webáruház többféle minőségi opciót kínál a legtöbb alkatrészre.

Az autó, és a keresett alkatrész kiválasztása után a választékban szeretnénk egy kicsit segíteni eligazodni. Példaként egy itthon népszerű autót, egy 2012-es évjáratú Opel Astra H 1.6 -os (Z16XER) autót választottunk ki, és a mostani bemutatónkban első fékbetétet, és féktárcsát keresünk hozzá.

A szűrésben két legördülő menü van a segítségünkre, közülük a jobb oldaliban ki tudjuk választani, hogy az első-, vagy a hátsótengelyre keresünk fékbetétet, továbbá amennyiben ismerjük a fékbetétünk méreteit, akkor méret szerint is tudjuk szűkíteni a listát, a megfelelő checkboxok bepipálásával. A bal oldali legördülő menüben találjuk azon alkatrészgyártók listáját, akik kínálnak a kiválasztott paramétereknek megfelelő alkatrészt.

Az autóalkatrészek világában kevésbé járatos vásárlóknak támpont lehet a bőséges választékban való eligazodáshoz, hogy a webáruházban megtalálható márkák, mind nagymúltú autóalkatrész gyárak, akik az évek során már minőségükkel bizonyítottak a piacon. Egyaránt megtalálhatók az első beépítésű, és az utángyártott piac megbízható termékei, ilyen pl. a Maxgear is, aki stabil helyet foglal el az autóalkatrész gyártók között, kínálata elérhető áron, széles választékban elérhető a Zparts webáruházban. A legmodernebb gyártósorokon készíti az alkatrészeit, ahol a gyártáshoz felhasznált nyersanyagokat különös odafigyeléssel választják ki. Minőségellenőrei folyamatos felügyelet alatt tartják a gyártósort, hogy mindig megfeleljenek a fékrendszer alkatrészeivel szemben támasztott összes követelménynek. A Maxgear több mint 1000 féle fékbetétet kínál személyautókhoz és kishaszongépjárművekhez, minden fékbetétjük rezgéscsillapítóval van ellátva, így jelentősen csökken a fékezés során esetlegesen fellépő akusztikus rezonancia. A Maxgear féktárcsái kiváló minőségű fémötvözetekből készülnek, amelyek az eredeti alkatrészekkel összehasonlítható tartósságot eredményeznek. Cinkrétegének köszönhetően a korrózió elleni védelmük kiemelkedő.

Azoknak, akiknek egyaránt fontos a csúcstechnológia, és a hagyomány, jó választás lehet egy TRW, vagy ATE készlet, a Zpartsnál mind a két márka elérhető a legtöbb autóhoz. Mindkét gyártó évtizedes hagyománnyal rendelkezik, olyannyira, hogy autógyárak beszállítójaként rengeteg új autó típusba nemcsak a fékbetéteket, vagy a féktárcsát, hanem a komplett fékrendszert ők szállítják, így megvásárlásukkal garantáltan gyári minőséget kapunk a márkaszervizek árainak töredékéért.

Meg kell említeni, hogy kopott féktárcsa cseréje esetén a betétet mindig cserélni kell, de fékbetét csere esetén a tárcsát nem kell minden esetben kötelezően cserélni, a féktárcsa állapotától függően, akár 2 garnitúra fékbetétet is kiszolgálhat. Féktárcsát csak párban és a fékbetétet is csak szettben szabad cserélni, ezért vásárlása nem is lehet másképp. Talán nem mindenkinek egyértelmű, de fontos tudni, hogy a féktárcsa ára darabár, a fékbetété viszont komplett szett ár, tehát úgy kell számolni, hogy tárcsából kettőt, míg fékbetétből egy szettet kell a kosárba helyezni tengelyenként.

Regisztrálj a kedvezményekért, katt ide!

Ha autóalkatrész kell, Zparts.hu

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb