fbpx

Íme az új BMW 2 Active / Gran Tourer

A BMW első prémium kompakt Sports Activity Tourer (SAT) párosának átfogó frissítése 2018 márciusában ünnepli piaci premierjét. 2014 és 2017 között a BMW 2-es Active Tourer és a BMW 2-es Gran Tourer több mint 380 000 példánya látott napvilágot, amellyel a bőséges utasteret és kivételes sokoldalúságot kínáló duó egy csapásra a márka egyik legkeresettebb modellje lett. Az újdonság legnagyobb piaca Németország, Kína és Európa számos főbb régiója, a modellpáros vásárlóinak több mint 70 százaléka pedig új ügyfélként csatlakozott a márkához.

A dizájn legszembetűnőbb újításai közé tartozik az első lökhárító három részre osztott légbeömlője és a jelentősen megnövelt hűtőrács. A négyhengeres erőforrással szerelt modellek mostantól kivétel nélkül dupla kipufogóvéggel gurulnak le a gyártósorról, de természetesen az M Sport felszereltségi csomag is elérhető lesz.

BMW 2

A  széleskörű finomításokon átesett benzines és dízelüzemű erőforrások többek között új turbófeltöltési technológiát, magasabb üzemanyag-befecskendezési nyomást, még tovább optimalizált hőelvezető rendszert, új kiegyenlítő tengelyt és könnyebb főtengelyt kaptak, a BMW 2-es Active Tourer teljesítmény-tartománya így 80 kW / 109 lóerő maximális teljesítménytől 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítményig, míg az új BMW 2-es Gran Tourer teljesítmény-tartománya 80 kW / 109 lóerő maximális teljesítménytől 141 kW / 192 lóerő maximális teljesítményig terjed. Az új BMW EfficientDynamics motorcsalád tagjai így a modellpáros orrában átlagos 100 kilométeren 4,3 – 6,4 liter üzemanyagot égetnek el, mialatt kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátásuk 112 – 147 gramm.

A hatfokozatú manuális váltó és a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó mellett két motorváltozat esetében a vadonatúj, hétfokozatú duplakuplungos Steptronic automataváltó is megjelenik a palettán. A technológiát a BMW 220i modellhez az alapfelszereltség részeként kínálja a bajor gyártó, mialatt a BMW 225i xDrive és a BMW 220d modellekhez a nyolcsebességes Steptronic automataváltó társul.

BMW 2

Az elérhető vezetést támogató rendszerek között a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go) is megtalálható, amely egészen 140 km/órás sebességig képes automatikusan, biztonságos követési távolságban tartani a forgalom tempóját. A torlódás-asszisztens (Traffic Jam Assistant) eközben a 0 – 60 km/óra közötti sebességtartományban nem csupán mindvégig megtartja az autó előtt haladó jármű mögött kijelölt követési távolságot, de ha kell, teljesen magától állóra is fékezi, majd újra mozgásba hozza az autót. Mindkét vezetést támogató rendszer az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető Driving Assistant Plus csomag része.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb