fbpx

Villamosítás és nagy jubileum – ez vár az Opelre 2019-ben

2019 különleges év lesz az Opelnek, mely nem csupán az autógyártásának 120-adik évfordulóját ünnepli, hanem rákapcsol modellpalettájának villamosítására is. Már az év első felében két elektromos modell lesz rendelhető: az új Corsa akkumulátoros-villanyautó variánsa, valamint Grandland X SUV, konnektoros hibridként. „Elektromos lesz az Opel! Ezt jelentettük be PACE! vállalati tervünk ismertetésekor, és most már megvalósul“, mondta az Opel vezérigazgatója, Michael Lohscheller.

Különösen a Corsa ad lendületet jövőre az Opelnek. A bestseller, amelynek első generációja már 1982-ben színre lépett, teljesen új fejlesztésként jelenik meg, és először lesz elektromos változata is. Lohscheller versenyképes árat ígér: „Az új Corsa széles vevőkörnek teszi elérhetővé az e-mobilitást. Valódi villany-népautó lesz!“

Nagyobb férőhelyet igénylő, és a SUV-érzést kedvelő vevők a Grandland X 2019-ben rajtoló konnektoros hibrid kivitelét választhatják. A következő évtől Eisenach-ban készülő jármű 300 lóerő rendszerteljesítményt és elektromos összkerékhajtást nyújt.

Lohscheller további bepillantást is enged az Opel ambiciózus villamosítási terveibe. A jövőre debütáló szintén teljesen új Vivaro 2020-ban jön ki akkumulátoros-elektromos furgonként is. Lesznek újdonságok az Opel Mokka X rajongóinak is. A sikeres szubkompakt SUV utódja 2020-tól gördül le a futószalagról. Rögtön a termelés első pillanatától lesz teljesen elektromos variánsa: „Következetesen folytatjuk járműválasztékunk villamosítását“, hangsúlyozta Lohscheller.

Az innovációkat mindenkinek elérhetővé tevő márkafilozófia régóta áll középpontban az Opelnél, és így van most is, a „120 éves autógyártás“ jubileum megünneplésekor. 1899-ben, négy évvel a cégalapító Adam Opel halála után indította be, Carl, Wilhelm és Friedrich fiai tanácsára Sophie Opel az autók előállítását. Ami 120 éve a rüsselsheimi műhelyben 65 darab Opel Patentmotorwagen „System Lutzmann“ megépítésével kezdődött, valódi sikertörténet lett, máig több mint 70 millió gépkocsi legyártásával.

Hogy vevőivel együtt ünnepelhesse a kerek születésnapot, külön a jubileumra az Opel programjába vett egy „120 éves“ különkiadás-sorozatot. Számos ilyen modell lesz kapható, a legtöbb piacon már megrendelhetők. A „120 éves“ kivitelben alapfelszerelés lesz sok élvonalbeli technikai-, design- és komfort-részlet – különösen attraktív árért.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb