fbpx

Mazda CX-3 – formás szabadidőautó

A Mazda mindig is nagyon értett az ütős marketinghez, a CX-3-nál szükség is volt minden szakértelemre, hiszen akármennyire is pofás crossovert raktak össze, a mostani szoros mezőnyből kifejezetten nehéz kiemelkedni. Persze ehhez kellettek a korrekt műszaki megoldások és az erős felszereltség is, ám a japán gyártó sikeresen vette ezt az akadályt is is, a CX-3 rendben van!

cx32

Egy családi/városi szabadidőautónak nem feltétlenül kell ormótlannak és furcsa kinézetűnek lennie, ám ezt már az elmúlt években megszokhattuk. Azonban a Mazda CX-3 a szokásosnál is divatosabb dizájnnal rendelkezik, a már sokat emlegetett KODO-formanyelvet követi, ám mégis sokban különbözik márkatársaitól és ez teszi igazán különlegessé. A Mazda 2 alapjaira épülő, de magasabb és hosszabb (4.3 m) CX-3 nem egy SUV, inkább egy apró városi szaladgálós, amely akár hosszabb távra is megfelelő lehet. A 350 literes csomagtér ugyan nem kategóriagyőztes, de elegendőnek tűnik, felszereltségek szempontjából viszont kevés vetélytársa akadhat.

cx3

Öt felszereltségi szint van a CX-3 esetében, az alap Emotion 120 lovas benzinmotorral szerelt, légkondi, multifunkciós kormány is jár hozzá, a Challenge esetében már fékasszisztenst is, valamint tempomatot és 7 colos színes kijelzőt is kapunk. Az Attractionnál szintén vezetéstámogató rendszerek, illetve LED-technológiák elérhetőek, a Revolutionban már Head Up Display és kulcs nélküli nyitás is van a felszereltségi listában. A csúcs a Revolution Top, bőrrel, hátsó keresztirányú forgalomfigyelővel, adaptív tempomattal. Míg az Emotion 4.5 milliótól indul, a Revolution Top-ért akár 8.4 milliót is elkérhetnek, automataváltós kiadás esetén.

p1

Az erőforrások közül a már említett kétliteres, 120 lóerős mellett egy szintén 1998 köbcentis, ám 150 lovas benzines is választható, emellett egy 1.5-ös, 120 lóerős dízel is a paletta része. Az alapmotorral kilenc másodperc alatt érhető el a 100 km/órás sebesség, 192 a vége, vegyes fogyasztása pedig valamivel 6 liter alatt marad. Ennél picit gyengébb, ám jóval takarékosabb a dízel, amely nagyjából 11 másodperc alatt teljesíti a sprintet, a fogyasztása azonban 4-5 liter közötti számokat is produkálhat. Mindegyik változatnál kérhető összkerékhajtás és automata is a hatgangos kézi váltó helyett.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb