fbpx

Vérbeli használt Corolla Verso

Legújabb tesztalanyunk egy tízéves Toyota Corolla Verso, amely esztétikai állapotát tekintve hagy némi kívánnivalót maga után, motorikusan viszont kitűnően teljesít 221.000 kilométerrel a háta mögött is. Saját szemünkkel is megbizonyosodhattunk arról, hogy alapvetően egy megbízható, tágas, hatalmas (és variálható) csomagterű családi autóról van szó.

elol

oldal

A 2004-es típus 1.8-as, 127 lovas VVTI motorral rendelkezik, ami elegendő az 1355 kilós autó mozgatásához, de azért erőműnek nem mondható. A viszonylag sok kilométer ellenére a Corolla motorikusan teljesen egyben van, olajszivárgások nem találhatóak a motortérben, az autó dinamikája megfelelő. A fék még mindig jó hatásfokkal működik, zörgések-csörgések egyáltalán nem voltak tapasztalhatóak, az ötsebességes váltó pontosan kapcsol. A Toyota tehát semmit nem veszített megbízhatóságából, ezt bizonyítja az is, hogy a hivatalos szervizkönyv szerint mindössze egy nagyobb javítás történt, 180.000 kilométernél a kuplungszerkezet hibáját kellett orvosolni, a tárcsa és a kinyomócsapágy adta meg magát.

Ám sajnos hiába a megbízható működés, az autón meglátszik a kora. Egy idősebb házaspár használja vidéken, amibe néha becsúszik egy-két földúton megtett kilométer is, a Corollát pedig valószínűleg nem erre találták ki. Ennek tudatában kifejezetten dicséretes a futómű strapabírása.

JH karc

A kaszni és a belső viszont már nem bírja ennyire jól a gyűrődést.  Bár törve nem volt, rengeteg karc található főleg a lökhárító és a csomagtartó találkozásánál, és a zárak környékénél. A beltér is hasonlóan megviselt állapotban van, a váltó- és a kézifékgomb erősen kopott, a kormányon lévő kezelők szintén. Meglepő, de maga a kormánykerék és az ülések is jól tűrik a használatot, az ajtók kárpitborításaival ellentétben, melyek lassan, de biztosan kezdenek leválni a helyükről. Kaphatna ugyan több törődést is a Corolla, de be kell vallanunk, ez az autó bizony elsősorban használati tárgy, és ez így van jól, ez is azt mutatja, hogy a típus rendkívül strapabíró és megbízható konstrukció.

A tulajdonos nem is szeretné lecserélni, saját bevallása szerint ilyen jó autója nem volt még, és ezt a kijelentést készséggel el is hiszem. A jó értelemben vett igásló kifejezés azt hiszem illik erre a Corollára, akinek fontos a praktikum, nyugodtan gondolkodhat ebben a típusban.

Adatok:

Márka: Toyota

Típus: Corolla Verso

Gyártási év: 2004

Ajtók száma: 5

Szállítható személyek száma: 7 fő

Csomagtartó méret: 63-1563 liter

Kivitel: egyterű

Sebességváltó típusa: manuális, 5 fokozatú

Hengerűrtartalom: 1794 cm3

Teljesítmény: 95 kW, 127 LE

Üzemanyag típus: benzin

Saját tömeg: 1355 kg

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb