fbpx

Vagány lett az új Seat Ibiza

Duna Auto

Négy generáció és több millió értékesített darab után az új SEAT Ibiza korszerűbb műszaki megoldásokkal, továbbfejlesztett belső térrel és kényelemmel “megpakolva” érkezik a szalonokba. A spanyol márka ikonikus modellje teljesen új formaterve mellett megőrizte funkcionális, sportos, mégis kényelmes karakterét. A modell előértékesítése már megkezdődött, az első autókat 2017. júniusában vehetik át tulajdonosaik.

Az első nemzedékével 1984-ben bemutatkozott Ibiza az elmúlt évtizedekben igazi slágertípussá lépett elő. A márka legrégebb óta kínált és legnagyobb darabszámban értékesített modelljeként eddig több, mint 5,4 millió darab talált gazdára. Az Ibiza mára a Leon és az Ateca mellett a gyártó három fő termékpillérjének egyikévé vált.

Seat Ibiza

Ötödik generációját Barcelonában fejlesztették ki és a munka döntő fontossággal bírt a SEAT jövőjét illetően. Egyrészt azért, mert az új MQB (Modular Querbaukasten – Moduláris Keresztmotoros Platform) A0 padlóvázra épül, amely ebben a szegmensben most először mutatkozik be, ezzel is érzékeltetve a márka fontosságát a Volkswagen Csoporton belül. Másrészt pedig azért különleges az új generáció, mert a friss műszaki megoldások mellett jelentősen átdolgozott és megnövelt belső tér jellemzi. A cél a megszokott SEAT-“gének” megőrzése volt, ötvözve az elegáns és sportos megjelenéssel. A felületek megformálása még hangsúlyosabbá vált, ezzel is izgalmasabb és áramvonalasabb megjelenést biztosítva az új Ibizának.

Seat Ibiza belső

A márka új modelljeiből a közeljövőben sem szenvedünk majd hiányt, 2017. második felében, Arona néven érkezik egy kompakt crossover, illetve egy olyan új, az Ateca fölé pozicionált, 5 illetve 7 üléses kivitelben készülő SUV, amely 2018-ban kerül majd a kereskedésekbe. Az Ibiza érkezése értékesítési szempontból is különlegessé teszi ezt az évet a SEAT számára, hiszen az év első két hónapjában 13,6 százalékkal nőttek a márka kiszállításai, ezzel a gyártó sorozatban az ötödik évet kezdte emelkedő értékesítési számokkal.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb