fbpx

Vagány lett az új Seat Ibiza

Négy generáció és több millió értékesített darab után az új SEAT Ibiza korszerűbb műszaki megoldásokkal, továbbfejlesztett belső térrel és kényelemmel “megpakolva” érkezik a szalonokba. A spanyol márka ikonikus modellje teljesen új formaterve mellett megőrizte funkcionális, sportos, mégis kényelmes karakterét. A modell előértékesítése már megkezdődött, az első autókat 2017. júniusában vehetik át tulajdonosaik.

Az első nemzedékével 1984-ben bemutatkozott Ibiza az elmúlt évtizedekben igazi slágertípussá lépett elő. A márka legrégebb óta kínált és legnagyobb darabszámban értékesített modelljeként eddig több, mint 5,4 millió darab talált gazdára. Az Ibiza mára a Leon és az Ateca mellett a gyártó három fő termékpillérjének egyikévé vált.

Seat Ibiza

Ötödik generációját Barcelonában fejlesztették ki és a munka döntő fontossággal bírt a SEAT jövőjét illetően. Egyrészt azért, mert az új MQB (Modular Querbaukasten – Moduláris Keresztmotoros Platform) A0 padlóvázra épül, amely ebben a szegmensben most először mutatkozik be, ezzel is érzékeltetve a márka fontosságát a Volkswagen Csoporton belül. Másrészt pedig azért különleges az új generáció, mert a friss műszaki megoldások mellett jelentősen átdolgozott és megnövelt belső tér jellemzi. A cél a megszokott SEAT-“gének” megőrzése volt, ötvözve az elegáns és sportos megjelenéssel. A felületek megformálása még hangsúlyosabbá vált, ezzel is izgalmasabb és áramvonalasabb megjelenést biztosítva az új Ibizának.

Seat Ibiza belső

A márka új modelljeiből a közeljövőben sem szenvedünk majd hiányt, 2017. második felében, Arona néven érkezik egy kompakt crossover, illetve egy olyan új, az Ateca fölé pozicionált, 5 illetve 7 üléses kivitelben készülő SUV, amely 2018-ban kerül majd a kereskedésekbe. Az Ibiza érkezése értékesítési szempontból is különlegessé teszi ezt az évet a SEAT számára, hiszen az év első két hónapjában 13,6 százalékkal nőttek a márka kiszállításai, ezzel a gyártó sorozatban az ötödik évet kezdte emelkedő értékesítési számokkal.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb