fbpx

Új töltőállomások a Teslától

Kínában terjeszkedik az amerikai elektromosautó-gyár, mintegy 120 városban létesítenek mintegy 400 töltőállomást, aminek örül a Tesla és örülnek a befektetők is. Természetesen komoly indokok állnak a döntés mögött, olvass tovább!

Tesla Motors Brings Revolutionary Supercharger to Europe With Launch Across Norway

A Tesla időről-időre bizonyítja, miért érdemes komolyan venni, nem csak az autóiparon belül, hanem akár a nemzetközi kapcsolatait, vagy a részvényeit tekintve. Néhány napja járta be a sajtót a hír, miszerint történelmi csúcson járt a cég részvényeinek árfolyama. Az elemzők optimista hangneme teljesen jogos, folyamatos emelkedést vizionálnak, elmondható, hogy a cég terjeszkedési politikája sikeresnek bizonyult. Több hírre is pozitívan reagált a piac, ilyen volt a kínai töltőállomások létesítése is, és az egyre növekvő gyártási kapacitás. Bizonyos hangok szerint év végére akár heti ezer autót is gyárthat majd a Tesla, ami jelentős előrelépés lehet.

Visszatérve az elektromos „kutakhoz”, hatalmas szüksége van a Teslának az effajta üzletekre, hiszen az ázsiai piac amellett, hogy hatalmas lehetőségeket rejt, bizony még mindig eléggé nehezen vehető be. Kína méreteit tekintve nem tűnik soknak a 400 új töltőállomás, de így is nagy lépésnek mondható. A jövőt tekintve mindenképp szükség van a hálózat kiépítésére, hiszen az elektromos autók csak úgy terjedhetnek el, ha van hol feltölteni azokat. A Tesla felismerése persze nem most jött, de partnerek híján nagy falat lett volna egyből belevágni a közepébe. A terjeszkedés még így is meglehetősen kockázatos, hiszen ha esetleg mégsem lesz kellő érdeklődés az elektromos járművek iránt, akkor a töltők is parlagon maradhatnak. (Tudni kell, hogy a Tesla az egyéb költségek miatt a hazai piachoz képest kétszeres árat kér a Model S-ért Kínában.) Ha már partnerek, a China United Network Communications telekommunikációs cég nevét mindenképp érdemes megemlíteni, hiszen ők léptek szövetségre a Tesla Motorssal. A megállapodás szerint az amerikai cég a technológiát biztosítja majd, a kínai cégóriás pedig a területet. A négyszáz egység közül húsz „szuper-töltőállomás” lesz, melynek előnye, hogy tizenhatszor gyorsabban töltik fel a Tesla autóit, mint hagyományos társaik.

nasdaq

Ami bizonyos, hogy a Teslának minden szempontból nagyon jól jött ez a hír, hiszen nagy esély van arra, hogy Kínában pár éven belül megtöbbszöröződnek az elektromos autók. Ezt a lehetőséget az ország vezetősége is támogatja, főképp a légszennyezettség problémája miatt. A kezdeményezés nem csak a levegőben lóg, százmilliárd jüannal száll be ugyanis az állam a projektbe, melynek célja, hogy 2015-re félmillióra emeljék az elektromos autók számát országszerte.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb