fbpx

Magyarországon a DS 3 Crossback

Első ránézésre szembetűnik a DS 3 Crossback SUV jellege és kompakt felépítése: 4,12 m-es, visszafogott hosszúság, 18’’ kerekek, emelt hasmagasság. Elöl emblematikus DS Wings hűtőrács, a függőlegesen  elhelyezett, gyöngysorszerű LED-es nappali menetfény, és az elnyújtott formájú DS Matrix LED Vision lámpák. A nagyméretű, vízszintes vonalvezetésű motorháztető tovább fokozza ezt a benyomást.

A részletek gondos kidolgozása mindenütt látható. Az erre utaló jelek már az autó külsején is megfigyelhetők:

  • az alsó ablakszegélyek rejtve vannak,
  • a süllyesztett kilincsek belesimulnak a karosszériába,
  • a tetővonal letisztult, látható antenna nélkül,
  • a tető a karosszériától eltérő színű fényezéssel személyre szabható,
  • a B-oszlop cápauszonyra emlékeztet,
  • a krómozott, dupla kipufogócsövek szimmetrikusan vannak elhelyezve (motorváltozattól függően).

A személyre szabás legfontosabb részét az öt DS Inspiráció – (DS MONTMARTRE, DS BASTILLE, DS PERFORMANCE Line, DS RIVOLI, DS OPERA) – és a „La Première” névre keresztelt, bevezető limitált széria jelenti. Ezek az Inspirációk határozzák meg az autó belsejének stílusát, melyek segítségével az egyéniséget tükröző tér alakítható ki: szemcsézett bőr vagy Nappa bőr kárpit „Art Leather” kivitelben, gyöngyszem-öltéses vagy gyémánt mintás dísztűzés, fonott mintás kárpit, teljes bőr bevonatú kormánykerék, a légzsákot takaró kormányközepet is beleértve, fém díszítőelemek „Clous de Paris” gillos mintával.

Az autó külső megjelenését meghatározó DS Inspirációkat, a motorháztető és az ajtóküszöbök díszítéséhez hasonlóan, különleges kidolgozású részletek, illetve első és hátsó díszítések egészítik ki, melyek selyemfényű, vagy texturált, csillogó fekete fémből készülnek.

Elsődleges szempont az ülések kényelme: a vezető- és utasoldali ülés kagylós kialakítású, és kétféle tömörségű, habszivacs borítással van ellátva. Ezek mellett elektromos állítás, a masszázs-, valamint a fűtési funkciók is szerepelnek az autó kínálatában.

Az autó menet közben is első osztályú kényelmet biztosít, ami a DS 3 Crossback platformja által biztosított csökkentett rezgéseknek köszönhető. Az autó hangszigetelését az ajtóknál használt vastagabb lemezzel, a vastagabb üvegekkel és az akusztikus szélvédővel fokozták.

A merész stílusú SUV 2019 végétől már egy nagy teljesítményű, 100%-ban elektromos hajtású motorral is kapható lesz. 300 km lesz a hivatalos hatótávolsága (WLTP menetciklus, 2019-es előírások), (NEDC menetciklusban 450), az akkumulátor 30 perc alatt 80%-os szintre tölthető fel.

A jelenlegi modell a 155 lóerős PureTech benzinmotor legújabb változatával van felszerelve, amely egy nyolcfokozatú EAT8 automata sebességváltóhoz kapcsolódik. Két másik, 130 és 100 lóerős PureTech motor teszi később teljessé a benzinmotor kínálatot, melyek megfelelnek a legújabb Euro 6.3-as előírásoknak. Már az autó piaci bevezetésétől kezdve két további, 130 és 100 lóerős, Euro 6.2-es BlueHDi dízelmotor is szerepelni fog a kínálatban.

fotók: DS Hungary

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb