fbpx

ÚJ PEUGEOT 308 CSALÁD

peugeot

Peugeot i-Cockpit® DIGITÁLIS VEZETŐHELLYEL

A PEUGEOT 308 modellből immár több mint 1,5 millió példány készült, szerte a világban összesen 43 különböző díjat nyert el, és bevezetésének évében az Év Autója lett, csakúgy, mint a PEUGEOT 3008 és 208. A 2020-as kínálatban a modell megújult arculattal jelenik meg.

A kompakt ötajtósok világában folyamatosan nő a kínálat, de a viszonyítási pont mindig viszonyítási pont marad: a PEUGEOT 308 figyelemreméltó fejlesztésekkel folytatja sikertörténetét.

Ami a külsőt illeti: új karosszériaszínnel (a Vertigo kékkel), valamint két új alumínium keréktárcsával gazdagodik a kínálat. A beltér legnagyobb újdonsága pedig a 100%-ban digitális PEUGEOT i-Cockpit®, illetve a „glossy”, azaz fényes kivitelű központi kijelző.

A PEUGEOT 308 dinamikai tulajdonságait, kényelmét és vezethetőségét a C szegmens legjobbjai között tartják számon, és ez elsősorban legújabb generációs belsőégésű motorjainak és azoknak a vezetést segítő rendszereknek köszönhető, amelyek a felsőbb kategóriákban is megállnák a helyüket.

Megújult a PEUGEOT 308 három kiviteli szintje is:  minden változathoz egy meghatározott extra felszerelésekből álló „csomag” tartozik.

peugeot

LETISZTULT FORMÁK

A PEUGEOT 308 formavilága ötajtós és SW változatban is kiegyensúlyozott. A karosszéria szorosan követi a mechanikai elemek vonalát, ami robusztus és dinamikus jelleget kölcsönöz a modellnek.  2020-ban a háromrétegű Vertigo kékkel bővül a karosszériaszínek választéka. 

További újdonság az Allure felszereltségi szinten a Zircon 16 collos gyémántfényű keréktárcsa, valamint egyes országokban a 17 collos Boca keréktárcsa is.

A legmagasabb felszereltségi szinten lesz elérhető az úgynevezett Black pack nevű csomag, amelyben a króm elemek nagy részét fényes feketével helyettesíthetjük. Így feketén ragyoghat: 

  • a hűtőrács és az orr-rész oroszlánja,
  • az irányjelzők és a ködlámpák kerete,
  • az oldalablakok kerete,
  • a 18 collos, gyémántfényű, Black Mist lakkozású Saphir Black alumínium keréktárcsa, 
  • az SW változat tetősínjei

peugeot

VEGYTISZTA VEZETÉSI ÉLMÉNY

Az igazi viszonyítási pont mindig viszonyítási pont marad: a PEUGEOT 308 a kompakt ötajtósok kategóriájának egyik legjobb kényelem-dinamika kompromisszumát nyújtja, legyen szó akár az ötajtós, akár az SW változatról. 

A vezetés öröme régen összeforrott már a PEUGEOT nevével. A PEUGEOT 308 ezt az érzést most a digitális PEUGEOT i-Cockpit® bevezetésével fokozza. A berendezés egy 10 hüvelykes, nagy felbontású digitális kijelzőből áll, amely a PEUGEOT 208-ban és a PEUGEOT 2008-ban megismert grafikai fejlesztéseket tartalmazza. A központi érintőképernyő „glossy” – azaz fényes – kidolgozású, a legmodernebb okostelefonok megoldásait idézve.

Sok ügyfél számára elsődleges fontosságú az, hogy okostelefonját az autóhoz csatlakoztatva tudja használni. A PEUGEOT 308-ban ezért áll rendelkezésre a Mirror Screen funkció, amely a telefon kijelzőjét az autó érintőképernyőjére vetíti. A berendezés az Android Auto® és az Apple CarplayTM rendszerekkel is kompatibilis. A 3D navigációs rendszer beszédfelismerő funkcióval működik. A TomTom® Traffic navigációval együtt segít a tájékozódásban, egyben pedig valós idejű forgalmi adatokat is szolgáltat. A veszélyre figyelmeztető jelzés egyes országokban immár ingyenes felszerelése a modell kínálatának.

A PEUGEOT 308 a magasabb kategóriákhoz méltó szinten kínál vezetést segítő rendszereket: 

  • Adaptív sebességszabályozó, automata sebességváltóval szerelt változatokban Stop funkcióval, manuális váltó esetében 30 km/h alsó sebességhatárig. A rendszer lehetővé teszi a két autó közötti követési távolság beállítását is.
  • Visiopark 180°-os tolatókamerával és Park Assist funkcióval. Utóbbi felméri a rendelkezésre álló parkolóhely méretét, és a vezető helyett kormányozza be az autót a megfelelő helyre.
  • Legújabb generációs automatikus vészfék (éjjel-nappal, 5 km/h felett, verziótól függően akár 140 km/h sebességig érzékeli a gyalogosokat és a kerékpárosokat) és  ütközésveszélyre figyelmeztető jelzés
  • Véletlen sávelhagyásra figyelmeztető jelzés, 65 km/h sebesség felett útvonalkorrigáló funkcióval
  • Éberségfigyelő rendszer, amely a hosszú utakon, 65 km/h sebesség felett, az apró kormánymozdulatok alapján elemzi a vezető figyelmét, és szükség esetén jelez.
  • Adaptív fényszóró
  • Közlekedésitábla-felismerő rendszer sebességajánlással
  • Kibővített táblafelismerő rendszer (a stoptáblát és az egyirányú utcákat is felismeri),
  • Aktív holttérfigyelő rendszer (útvonalkorrigálással). 12 km/h feletti sebességnél lép működésbe.
  • Elektromos kézifék

VEGYTISZTA HATÉKONYSÁG

A PEUGEOT 308 hatékony benzin- és dízelmotorokkal készül, akár már 95 g/km-es CO2-kibocsátással. E motorok fogyasztását és károsanyag-kibocsátását már a WLTP-protokoll szerint mérték, és mindegyikük megfelel az EURO6 szabvány előírásainak.

Benzinmotorok (3 henger, 1,2 liter hengerűrtartalom):

  • PureTech 110 Stop&Start, 6 fokozatú manuális (BVM6) váltóval,
  • PureTech 130 Stop&Start, 6 fokozatú manuális (BVM6) vagy 8 fokozatú automata (EAT8) váltóval.

Dízelmotorok  (4 henger, 1,5 liter hengerűrtartalom):

  • BlueHDi 100 Stop&Start 6 fokozatú manuális (BVM6) váltóval,
  • BlueHDi 130 Stop&Start, 6 fokozatú manuális (BVM6) vagy 8 fokozatú automata (EAT8) váltóval. 

Fontos tudni, hogy a PEUGEOT 308 GTi sportváltozat továbbra is a kínálatban marad (bizonyos piacokon). A 4 hengeres, 1,6 literes, 263 LE teljesítményű és 340 Nm nyomatékú motor CO2-kibocsátása a WLTP szabvány szerint 169 gr/km, kitűnő súly-teljesítmény aránya pedig a szegmens egyik legjobb sportautójává teszi.

MEGÚJULÓ KÍNÁLAT

A PEUGEOT 308 új ötajtós és SW változataiban új rendszer mutatkozik be a modell formai és felszereltségi szintjeinek megkülönböztetésére, és ez az új rendszer a márka jövőben érkező újdonságaira is kiterjed majd. A változás célja egyrészt az, hogy könnyebbé tegye az eligazodást a kínálatban, másrészt pedig az, hogy gazdagítsa a különböző felszereltségi szinteket. Az új struktúra 3 szintre épül, ezek mindegyike (a GTi kivételével) kiegészíthető egy „csomaggal”, amely a fokozott kényelmet, stílust vagy biztonságot kedvelő ügyfelek igényeihez alkalmazkodik. A modell kínálata tehát a következőképpen alakul (csupán néhány példával szemléltetve):

 • Active Pack Active + Mirror Screen / elektromosan behajtható visszapillantó tükrök/ ködfényszóró,
 • Allure Pack Allure + szabadkezes nyitó és indító rendszer / adaptív tempomat,
 • GT Pack GT + 18 collos könnyűfém keréktárcsák / Side Security csomag / alumínium csomagtér-padlórács az SW változatban.

Minden PEUGEOT 308 modell digitális audiórendszerrel (DAB) kerül forgalomba, és minden szinten új szériafelszereltségekkel gazdagodik: 

 • Active :  kétzónás klíma/ kilátás csomag / tolatóradar,
 • Allure :Safety Plus csomag, 180 fokos tolatókamera, sötétített hátsó üvegezés ,
 • Allure Pack : Drive Assist csomag / kulcs nélküli nyitás és indítás,
 • GT :Kulcs nélküli nyitás és indítás, Driver Sport csomag, 180 fokos tolatókamera.

peugeot

peugeot

A PEUGEOT egyes országokban elindítja a PEUGEOT STORE-t (Peugeot Store), azaz a márka első 100%-ban online márkakereskedését, amelynek köszönhetően számítógépen, tableten vagy okostelefonon is lehetővé válik az új autó megrendelése, a használt autó visszavétele és a finanszírozási szerződés megkötése. Az ügyfelek ingyenes házhozszállítást is kérhetnek, természetesen a biztonsági előírások teljeskörű betartásával.

A PEUGEOT 308 és a PEUGEOT 308 SW Franciaországban, Sochaux-ban készül.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb