fbpx

Nagyon főnök az új Ural (+videó)

Közel 40 év után frissítették az Uralt, amely természetesen teljesen megújult és érthető módon a Next nevet kapta. A vélhetően az elődhöz hasonlóan strapabíró teherautóból négyféle polgári változat készül majd.

unext

Az Uralnál nem jellemző, hogy három évente új modellel rukkolnak elő, ezért is övezte fokozott érdeklődés a Next leleplezését, és bizony nyugodtan lehet azt mondani, hogy több mint fél évszázaddal a 375 után és 38 esztendővel a 4320-at követően ismét egy robosztus, Uralokhoz méltó jármű született. Az egy dolog, hogy eszméletlenül jól néz ki az új széria, de az újításoknak köszönhetően számos ponton sikerült magasabb szintre emelni a tudását, és ennek következményeképp az Ural is belépett a modern és strapabíró teherszállítók, munkajárművek nem túl népes, de annál megbecsültebb táborába.

unext2

Már első ránézésre előbújik az emberből a gyerekkori dömper-reflex, és csak fokozza az érzést, mikor megtudjuk, hogy egyből négy változatban kerül majd piacra a Next, melynek utaskabinja már ismerős lehet annak, aki látott már GAZon Next-et. A platós kiadás mellett tartályos, személyszállító és billencses is készül, és mind háromtengelyes alvázra épül. A számos jelentős változtatás közül kiemelendő a terhelhetőség növelése (12-ről 13 tonnára, az össztömeg 22,5 tonnára módosult), valamint az alváz megerősítése. A Next étvágya szerényebb lett, nyolc százalékkal sikerült visszafogni a fogyasztást, az Euro 5-ös besorolású, 6.7 literes YaMZ-536-os dízel erőforrás 240/280/312 lóerős változatban lesz elérhető, de gondoltak az alternatív megoldásokra is, ezért metánnal és CNG-vel működő verziók is készülnek. A manuális mellett automataváltóval is rendelhető lesz, az integrált szervó segítségével pedig jóval kezesebbé válik az Ural.

A gyártó az új modellekre 2 éves, vagy 100.000 kilométeres garanciát vállal, a sikerhez pedig minden lehetőség adott, hiszen számos országból érdeklődnek a Next iránt (a külföldi piacokra kerülő modellek Euro 6-os besorolású erőforrásokat kapnak), melyről kiderült, hogy katonai változatban is készül majd, és már most jelentős megrendelésekre számítanak az orosz hadsereg részéről.

Használt vagy új autóra kérjen ajánlatot az autotveszek.hu weboldalon!

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb