fbpx

Új erőforrást kap a BMW 6-os Gran Turismo

2018 júliusától a BMW 6-os Gran Turismo hajtáslánc-palettája egy új, hatékonyabb belépő szintű erőforrással gazdagodik: a négyhengeres dízelmotorral felszerelt BMW 620d Gran Turismo modell (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,8 – 4,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 127 – 129 gramm / km) 140 kW / 190 lóerő maximális teljesítménye a sokoldalú funkcionalitásáról ismert luxusautó vezetési élményének eddigi leghatékonyabb formáját váltja valóra.

A négyhengeres dízelmotor most először költözik be a BMW 6-os sorozat motorházteteje alá, ahol változó turbinageometriájú turbófeltöltőjével és Common Rail közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszerével megteremti a 2.0 liter hengerűrtartalmú erőforrás sportos teljesítmény-leadásának és hatékonyságának előfeltételeit. A frissen debütáló motor percenkénti 1 750 és 2 500 főtengely-fordulat között bocsátja a sofőr rendelkezésére 400 Nm csúcs forgatónyomatékát, miközben a 140 kW / 190 lóerő maximális teljesítmény már percenkénti 4 000 főtengely-fordulatnál felépül.

Az új erőforrás érkezésével öttagúra bővül a BMW 6-os Gran Turismo motorházteteje alá választható motorok palettája, a soros hathengeres dízelmotorok, a soros hathengeres benzinmotor és a négyhengeres benzinmotor mellett. Az új, belépő erőforrás már az alapfelszereltség részeként a nyolcfokozatú Steptronic automataváltón keresztül továbbítja teljesítményét és forgatónyomatékát a kerekek felé, miközben a típus opcionális extrafelszereltségi portfólióján megtalálható összes futómű-technológia a BMW 620d Gran Turismo modellhez is elérhetővé válik.

Az innovatív listára így olyan tételek kerültek fel, mint az első és a hátsó tengely adaptív, levegős futóműve, az aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) és az aktív borulásgátló rendszerrel kiegészített Executive Drive opció. Az új BMW 620d Gran Turismo modell 7,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, takarékosságát pedig a 100 kilométerre vetített 4,8 – 4,9 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás igazolja.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb