fbpx

Torkoskodjunk…

Ez egy megcsúszott bejegyzés, sajnos eddig nem volt időm írni, November első hétvégéjéről szól. :)

Úgy döntöttem meglátogatom Anitát Mátészalkán, ennek több oka is van, de többek közt hiányzott, régen voltam ott, stb… :) Szval olyan délután 4 körül bepattantam Körby-be irány egy benzinkút és hajrá. Nincs is ebben semmi különös mindaddig, amíg az előzményekről picit nem beszélünk.
Aznap már gyanús volt a kocsi mikor a városba voltam, hogy olyan halk hátul, viszont annál hangosabb elől. Szétnéztem nem nagyon láttam semmit, menni ment így úgy voltam vele, hogy majd otthon ha lesz időm ránézek. Na most ebben az állapotban indultam Szalkára. (Hiba volt? Lehet.)
 2012-11-03 10_40_132012-11-03 12mod2012-11-03 13_08_262012-11-03 13_08_54
Már majdnem odaértem, mikor kegyetlen hangra váltott elöl, hogy már megmaradni nem lehetett a kocsiba. Megálltam. Felnyitottam, mondanom sem kell, hogy hiába álltam meg lámpa alatt és világítottam mindennel ami nálam volt (a baromi drága hatalmas hangyaégető zseblámpám miért is lenne nálam ilyen szituba… Debibe első dolgom lesz betenni a kocsiba.) szval hiába világítottam nem láttam semmit. A motor járt, jóhangos volt és csak a röfögő hang irányát tudtam megállapítani, valahol a motor előtt a kipufogótorok, leömlő környékéről jön a hang. :(

Visszazártam, mondom még pár kilométer bírd ki Körby. Oda is értem, már korábban leállítottam a kocsit és csak gurultam a fél utcában, hogy hatalmas lármát azért mégse keltsek. Másnap mondom nincs mit tenni meg kell nézni a kocsit mi van vele mert így nem mehetek haza. Gyorsan meg is találtam a hiba okát, majd kiszúrta a szememet csak ezt sötétben… Azért teljesen nyugodt nem voltam és elkönyveltem, hogy új kipufogótorok kell, mert szétrohadt a mostani és az a baj… aminek az anyagi része megint a legjobbkor jött (kb 8000 Ft)… De hála a jó istennek nem így lett.
A kipufogótorkot és az első dobot összekötő csőnek a “bilincse” két csavarral van fogatva. Na most itt az egyik csavar szinte teljesen lelazult, kézzel lehetett tekerni (még jó hogy nem hagytam el) a másik fogta az egészet, így gyakorlatilag nem volt teljesen zárt a rendszer. (sajnos :S )
Hogy (hoggyal nem kezdünk mondatot) szóval, hogy a történet teljes legyen úgy tűnik, hogy innen hiányzik is egy tömítés, vagy elhagytam, vagy nem volt, vagy a fene se tudja mi van vele, de a két vas között szerintem kellene lenni-e valaminek és Trabantba lehet kapni olyan alakú tömítést, ami oda illene. :D Aki tudja jelezze, hogy mizu ezzel a ponttal! :D
Szval a jövőheti projekt is megvan… be kell szerezni ezt a tömítést (neten utána néztem 40 kemény magyar forint 1 db) és szét kell szedni megint a kocsit és be kell tenni oda… :) Egyelőre nem vettem mert tökéletes így… meg még nem is voltam otthon azóta.
szerző:
Vásárhelyi Tibor
http://korby-trabant.blogspot.hu/
ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb