fbpx

Töretlen optimizmus a Teslánál

Magabiztosságból nincs hiány, legalábbis Elon Musk szavai erre engednek következtetni. A Tesla vezér több olyan állítással lepte meg a sajtót és a tőzsdét, melyekre igazándiból senki nem számított. Cikkünkből megtudhatod, hogy az elmúlt napokban mivel is sikerült felkorbácsolni a kedélyeket a Tesla háza táján.

artikelen_fotos_23374_800

Musk és csapata valószínűleg nagyon jól tudja, hogy a profit nem csupán anyagiakban és statisztikákban mérhető. Minél többet beszélnek ugyanis egy cégről, annál ismertebb lesz, és ennek köszönhetően egyre többen ismerik meg a nevüket. Ezen okból kifolyólag Musk könyörtelenül ki is használ minden lehetőséget, ahol megszólalhat, esetleg bejelenthet valamit. A közelmúltban erre többször is volt példa, legutóbb a Detroiti Autószalonon hallhattunk tőle meglepő szavakat.

Ami biztos, hogy Musk elég pozitív ember lehet, hiszen az elmúlt hónapok viszontagságai után arról beszélt, hogy bízik a jövőben, hiszen a konkurens gyártók még nem képesek olyan elektromos járművek előállítására, melyeket az emberek szívesen meg is vásárolnának. Ugyan elismerte, hogy vélhetően a következő évtized elejéig nemigen számíthatnak profitra (ettől aztán szépen zuhanni is kezdett a tőzsdén a Tesla árfolyama), ez egyrészt köszönhető annak, hogy az ázsiai nyitás nem hozta meg a várt áttörést, másrészt a Model 3 sorozatgyártásáig továbbra is a felsőbb rétegek kiváltsága lesz a Tesla.

teslacikk

Láthatólag a csökkenő olajárak miatt sem aggódnak túlzottan a cégnél, Jerome Guillen szintén beszédet mondott Detroitban, melyben kijelentette, hogy “Az olaj, csak mert olcsóbb lett, még nem lesz több is”. Visszatérve Muskhoz, bármennyire is próbálja a konkurenciák erényeit kicsinyíteni, nincs könnyű helyzetben, hiszen a mutatók szerint 2014 második felében a BMW i3 és az i8 is hasonló értékesítési adatokkal büszkélkedhetett, mint a Tesla zászlóshajója, a Model S. Az aggodalomra rátehet még egy lapáttal a Chevrolet Bolt 2017-es érkezése, melyre Musk egyből reagált, méghozzá azzal, hogy az alsó szegmensbe szánt Model 3 sokkal jobb vásár lesz a Boltnál. Ez egyelőre azonban még csak egy nem létező verseny, hiszen az új Chevy és a Tesla sem kerül még egy darabig a piacra.

Musk minden nehézséget félresöpörve, töretlenül bízik cégében, sőt azt vizionálja, hogy 2025-re már évi egymillió autót gyárthat a Tesla, persze ehhez kell még jó néhány összeszerelő üzem, a gigagyár, olcsóbb modellek és rengeteg olyan vásárló, akik át akarnak térni az elektromos üzemű autókra.

Bense Róbert

Használt vagy új autóra kérjen ajánlatot az autotveszek.hu weboldalon!

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb