fbpx

Megérkezett Magyarországra az új Toyota Corolla

Az immáron a magyarországi márkakereskedésekbe is megérkező vadonatúj, tizenkettedik generációs Toyota Corolla modellcsalád két fő okból lesz versenyképes szereplője az európai alsó-középkategóriának. Elsősorban, mert az újonnan bevezetett Toyota új globális platform (Toyota New Global Architecture, TNGA) GA-C padlólemeze lehetővé tette a formatervezők számára, hogy egyedi megjelenésű, jól megkülönböztethető dizájnnal ruházzák fel az összes karosszériatípust. Az új Corolla modellcsalád ugyanis minden eddiginél markánsabb különbséget tesz a sportos, kompakt ferdehátú (Hatchback), a sokoldalú kombi (Touring Sports), valamint a lépcsőshátú (Sedan) között.

Másodsorban, mert az új Corolla modellcsalád még tovább bővíti a márka hibrid kínálatát. A Hatchback és a Touring Sports újdonságként két különböző öntöltő hibrid hajtáslánccal kapható – egy továbbfejlesztett, 122 lóerős, 1,8 literes rendszerrel, illetve egy vadonatúj, 180 lóerős, kétliteres erőforrással –, útjára indítva a Toyota kettős hibrid stratégiáját. A Sedanhoz pedig most először rendelhető az 1,8 literes öntöltő hibrid hajtáslánc. A márka öntöltő hibrid technológia felé fordulásának jegyében az újgenerációs Corolla modellek mindössze egyetlen hagyományos belsőégésű motorral – a Hatchback és a Touring Sports modellek a 114 lóerős, 1,2 literes turbómotorral, míg a Sedan a 132 lóerős, 1,6 literes benzinmotorral – lesznek megvásárolhatók.

A TNGA platformra épülő összes modell a létező legmagasabb színvonalú aktív és passzív biztonságot kínálja. Az új Corolla modellcsaládot úgy alakították ki, hogy maradéktalanul megfeleljen a független nemzetközi töréstesztek szigorú követelményeinek, valamint a Toyota Safety Sense rendszer kifinomult funkcióit és alkotóelemeit felhasználva fokozott biztonságot kínáljon.

Elsőként egyébiránt a szedán változat érkezik meg a kereskedésekbe, de kisvártatva érkeznek a már szintén rendelhető ötajtós és kombi modellek is.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb