fbpx

TopJet F3: Magyar himnusz szólt Berta Benjáminnak Vallelungában

A SOLUTION Racing Team fiatal pilótája nagyon elszántan készült az TopJet FX2000 Italian Trophy nyitóversenyére, amit végül kis szerencsével sikerült is megnyernie. 

A jelen magyar formaautózás legtehetségesebb versenyzőjének tartott Benjámin a győzelem mellé még a leggyorsabb kört is bezsebelte, tempójával pedig komoly fejtörést okozott a riválisoknak. A hétvége első versenye óriási közönség előtt zajlott Vallelungában, ahol a helyi motorsport őrültek egy sima rajtot láthattak a neon zöld-fekete színekben pompázó autó pilótájától, aki később aztán az egész versenyt is leuralta:

„Sikerült jól elrugaszkodnom, és már az első kanyarokban tapadtam a versenyt vezető Bernardo Pellegrinire és Paolo Brajnikra. Ők ketten folyamatosan és masszívan gyilkolták egymást, főleg Pellegrini volt elemében, aki egy vitatható manőverrel két kör után ki is ütötte a versenyből a vetélytársát. Én már ezt megelőzően korábban is éreztem, hogy mindkettő mellé be tudnék bújni, de inkább kivártam a megfelelő alkalmat, ami a baleset után gyorsan el is jött. A pálya utolsó harmadában a rendkívül agresszívan és a szabályokon túlmutatóan védekező Pellegrini mellé befékeztem az autóm, és szűkre vettem a kanyart. 

Az előzésem után közvetlenül defektet kapott az olasz, és a safety car is érkezett Paolo mentése miatt. Az újraindítást így már én várhattam vezető pozícióból, és ez olyannyira jól sikerült, hogy tetemes előnyre tettem szert. Ezek után a futam további részében már csak saját magamra és az gumik óvására koncentráltam, ez pedig zökkenőmentesen működött, még a leggyorsabb kört is megfutottam. Ma egy könnyed győzelmet arattunk, amiben a szerencse keze is jócskán benne volt, ugyanakkor fontos leszögeznem, hogy önerőből is megvolt a sebességem ehhez. A sikernek nagyon örülök, fantasztikus érzés volt a magyar himnuszt hallgatni azon a pódiumon, ahol tegnap még Rubens Barichello Jorge Lorenzo álltak. Vasárnap még vár ránk egy verseny itt Vallelungában, amelyen nem szeretném a mainál alább adni, a cél ismételten a dobogó legmagasabb foka lesz!” – nyilatkozta boldogan és motiváltan Berta Beni. 

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb