fbpx

Sportdiplomáciai siker: Horváth Lajos „Laller” lett a MAMS tereprali szakágának vezetője

A Magyar Motorsport Szövetség elnöksége Horváth Lajost választotta meg a motorosok/quadosok szervezeti képviseletére. A tisztség betöltése egy újabb komoly lépés a váci motoros karrierjében. 

A feladat komoly felelősséggel jár, de természetesen Laller készen áll a kihívásra, sőt tulajdonképpen már munkához is látott. Magyarországot a Dakar Rally-n kétszer is képviselő pilóta már hosszú ideje igyekszik – sikerrel – összefogni a honi motoros/terepralis közösséget, és a környező országok versenyzőit. Most már szövetségi felhatalmazása is van minderre: 

„Szeretnék közölni veletek egy hírt: A mai nap kineveztek a Magyar Motorsport Szövetség Tereprali szakág vezetőjének. Nagyon köszönöm a jelölést a leköszönő szakágvezető Garamvölgyi Zoltánnak, Hermann Henrik elnök úrnak, valamint a bizalmat a tagszervezeteknek.

Köszönöm Zolinak az elmúlt évek áldozatos munkáját, nélküle nem tartanánk ott, ahol most vagyunk. A tereprali szakág rengeteget köszönhet neki, én pedig nagyon bízom benne, hogy a temérdek tapasztalatával és ötletével továbbra is segíteni fogja a munkánkat. Bemutatkozó szakágvezetőként megfogalmazódott bennem jó pár meglátás, amellyel szeretném emelni a sorozat színvonalát, a céljaink eléréséhez pedig Esch Tamás és Dervadelin Tamás motoros társunkat kértem fel, hogy a továbbiakban szakági megbízottként segítsék a törekvéseim. 

Minden tudásunkkal azon leszünk, hogy ez a gyönyörű sportág életben maradhasson, és a terepralizni vágyó motorosoknak szervezett körülményeket biztosítsunk, összefogjuk őket, hogy egy remek közösségben, zavartalanul élvezhessék a terepmotorozás által nyújtott szabadságérzést. Én a magam részéről még annyit szeretnék hozzátenni, hogy a megbízatásom mellett továbbra is versenyzem – ahogy eddig, úgy ezután is megtaláltok majd a szervízparkokban. Állok minden kedves sporttársam rendelkezésére!” – nyilatkozta Laller közvetlenül a kinevezése után.

Horváth Lajos tervei között egy minőségi kupasorozat lebonyolítása, a TR népszerűsítése, valamint hangsúlyosan az utánpótláskérdés szerepel, de a szakág újdonsült első embere a sportág megerősödésére is odafigyel: ennek részeként egyfajta válogatottként, magyar csapatként szeretné összefogni a külföldön versenyezni vágyó terepralis kollégáit. 

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb