fbpx

Renault Trezor – sportos elektromos

A Renault igen komolyan vette a hazai pályát, ugyanis a Párizsi Autószalonon ezzel a kifejezetten dögös, ámde forgalomban még nehezen elképzelhető koncepcióval mutatta meg, hogy kreativitásban náluk sincs hiány.

A Trezor – mondhatni – tipikus koncepcióautó, valószínűleg nem árulunk el nagy titkot el azzal, hogy ebből a Renaultból aligha lesz bármikor is szériaautó, azt viszont jól jelképezi a jármű, hogy a márka dizájnerei képesek odatenni magukat.

trez2

A mindössze 108 centiméter magas modell szénszálas karosszériaelemekkel lett ellátva, a beszállást konkrétan a teljes kabinfedél felnyitásával lehet megoldani, klasszikus értelemben vett ajtókat hiába is keresnénk rajta. A mintegy 4.7 méter hosszúságú tanulmány vörös üveglapból álló szélvédője mögött sem éppen hétköznapi megoldásokkal lehet találkozni, és bár a fa, valamint bőrborítású felületek annyira még nem is meglepőek, a különleges alakú kormány és digitális műszeregység láttán bizony már könnyen felszaladhat a szemöldökünk.

trez1

A Trezor elektromos hajtása nem új fejlesztésű, egy átalakított Formula-E motort kapott, melynek teljesítménye 350 lóerő. A meglehetősen masszív, 1.6 tonnás koncepció alig négy másodperc alatt képes teljesíteni a százas sprintet. Az önvezető módban is használható Renault két akkumulátorcsomaggal, és – szintén a Formula-E-ből ismert – energia-visszanyerő rendszerrel rendelkezik.

Az egészen biztos, hogy az extravagáns sportautó ebben a formában nem fog piacra kerülni, ám vélhetően az elkövetkezendő években bizonyos részleteit viszontláthatjuk a Renault új modelljeinél.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb