fbpx

Pozitív hétvége és top 10-es helyezés Hideg Ádám mérlege Franciaországban

Egész hétvégén a top 10-ben, vagy ahhoz nagyon közel küzdött Hideg Ádám gokart világbajnoki ezüstérmes autóversenyző a Formula-4-es spanyol bajnokság franciaországi Paul Ricard versenypályán rendezett harmadik fordulóján.

Le Castellet (FRA), July 04-07, 2024 – Round 3 of F4 Spain and Round 4 of Eurocup3 2024 at Circuit Paul Ricard, France. Adam HIDEG #35 Cram. © 2024 Dutch Photo Agency.

A Cram Motorsport színeiben induló tehetség teljes mértékben elégedett volt a csapat munkájával, és részben ennek is volt köszönhető, hogy végig jó versenytempót diktált, ráadásul a vasárnap rendezett második futamon kilencedikként ért célba. Ez az újoncok külön értékelésében egy ötödik helyezést jelentett.

A Hungarian Motorsport Academy 16 éves pilótája csaknem 40 fős mezőnyben versenyez, ahol több mint 25 újonc – köztük Hideg Ádám – indul.

A kaposvári születésű pilóta elmondta, már a szabadedzéseken egyértelmű volt, hogy a legutóbb, Portimaóban tapasztalt műszaki problémát a csapat tökéletesen megoldotta, ennek – és a korábbi pályaismeretének is – megfelelően a köridőkre nem lehetett panasza.

„Teszteltem már itt korábban, ez is sokat számított, de összességében a négy edzést tartalmazó egész pénteki napot nagyon pozitív hangulatban zártuk, mert jól éreztem magam az autóban, az egyik szabadedzésen ráadásul a harmadik időt értem el” – mondta Hideg Ádám.

Le Castellet (FRA), July 04-07, 2024 – Round 3 of F4 Spain and Round 4 of Eurocup3 2024 at Circuit Paul Ricard, France. Adam HIDEG #35 Cram. © 2024 Dutch Photo Agency.

„A szombati időmérőn az első gyors körömmel a 16. helyre kvalifikáltunk az első futamra, aztán 14. lettem, ami a vasárnapi második versenyre határozta meg a rajthelyemet. Sajnos a szombati futamon az egyik gyors jobb kanyarban elég messziről bevetődött az egyik ellenfelem és eltalálta az autóm jobb hátsó kerekét, emiatt megpördültem és sok pozíciót veszítettem. Pedig a rajtom jó volt és ekkor már 12. voltam” – mesélt a szombaton történtekről a versenyző.

A vasárnapi időmérő edzésen centirozási probléma miatt jelentős vibráció lépett fel Hideg Ádám autóján, a kvaifikációt követően viszont újracentirozták az abroncsot és a magyar pilóta ezzel a gumival teljesítette a hátralévő két futamot.

„A második versenyen nagyon jó volt a tempónk, de a rajtnál történt baleset után 200 kilométer/órás sebességnél, kanyar közben kaptam egy hátsó defektet, ami elég meleg pillanat volt, mert sokan jöttek mögöttem. A piros zászlós megszakítás alatt bementem a boxba, a csapat kereket cserélt, és sikerült feljönnöm a 11. helyről a kilencedikre. Végig csatában voltam, de az egész hétvégére igaz, hogy sikerült a top 10 környékén vívni az ellenfelekkel, ami nagyon pozitív a tempónkat illetően és jót jelent a következő forduló szempontjából is. A csapat kiváló munkát végez, remek az összhang és sokat gyorsultunk Portimaóhoz képest. Apróságokon múlik, hogy egy hétvégét milyen eredményekkel zárunk, ráadásul nagy a mezőny és kiváló képességű riválisok ellen versenyzek, de pontosan erre van szükség a fejlődésemhez” – nyilatkozta a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által létrehozott és működtetett Hungarian Motorsport Academy utánpótlás-nevelési rendszer versenyzője, akinek indulását a ZalaZONE Automotive Proving Ground/Hungary is támogatta.

Le Castellet (FRA), July 04-07, 2024 – Round 3 of F4 Spain and Round 4 of Eurocup3 2024 at Circuit Paul Ricard, France. Adam HIDEG #35 Cram. © 2024 Dutch Photo Agency.

 

„Összességében ez egy pozitív hétvége volt, a következő fordulót pedig olyan pályán rendezik, ahol jártam már korábban, a tempónk pedig most is jó volt, úgyhogy bizakodva várom azt a hétvégét” – mondta Hideg Ádám, aki az összetett 16. helyén áll, az újoncok külön értékelésében pedig a 10 pozíciót fogalja el.

A spanyol bajnokság július 26. és 28. között a Motorland Aragón versenypályán folytatódik Alcanízban.

Forrás: Hideg Ádám Média

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb