fbpx

Felújított pályán, kanyargósan – A Track Racing Team versenye Visontán

Július 6-án egy hosszabb kihagyás után tért vissza Visontára a Magyar Szlalom Bajnokság. Bő három és fél év után az R-Cup Challenge-dzsel közös rendezésű futamon vehetett részt 88 induló, ebből bajnoki szlalomos 66 versenyző volt.

A már régóta jól ismert Black Star Speedway elnevezésű pálya felújításon esett át. Új burkolatot kapott, szélesebb lett és kombinálható a pálya vonalvezetése. Ezen a kanyargós, eredetileg gokart pályának tervezett aszfaltcsíkon mérték össze tudásukat a versenyzők.

Pályabejárás

Örömmel tértek vissza a Sződy fivérek, hiszen ez a pálya már régóta ismert számukra:

„Most, ahogy gyalogolunk itt az új és szélesebb aszfalton, látjuk, hogy nem csak jó kanyargós, de van szintkülönbség is. Ami a fékutat befolyásolja, ráadásul gumibálákkal van kirakva a vetőkő. Tehát, itt hibázni nem érdemes, mert az autó bánhatja. És persze a köridő. A régi pálya szűkebb volt, bár szabadabban mozoghattunk rajta. Kíváncsiak leszünk, autóval milyen lesz rajta menni.” – elemzett Szabolcs és Zsolt.

A versenyzői eligazítás után, az autós edzés következett. Sok tapasztalatot szerzett mindenki a vonalvezetésről és az új burkolatról.

Versenykörök

Az első mért kört Zsolt indította 21-es rajtszámmal:

„Volt mivel elfoglalni magam a pályán, csakúgy kapkodtam a kormányt és figyeltem az egyre közeledő gumifalat. Azt már az edzésen kitaláltam, hogy egy rövid időre fel kell tenni a kocsit hármasba így még lendületesebb lesz a nagy nyújtott kanyar.” – vélekedett Zsolt.

Körideje 3 perc 9 másodperc 319 ezred másodperc lett.

Szabolcs a 41-es rajtszámmal ment, de óvatosabban kezdett:

„Nekem versenytempóban a tapadást, a gumibálákat és a szintkülönbségeket együttvéve kellett egy olyan kört kitapasztalnom, ahol megtanulva a pályát, növelhetem a tempót mért körben. Ezt tudom be ennek most.” – mondta Szabolcs. 3:17:104-et mutatott az óra.

Zsolt szinte ugyanolyan idővel futott be második körében, így 3:09.125 mp-es körrel konstans eredménye van jelenleg.

Szabolcs javított másfél másodpercet, ezzel most 3:15:581-gyel ért célba.

A harmadik futamban már igen nagy volt a meleg, talán a gumiknak is kihívás volt.

Zsolt így is a napja legjobb köridejét hozta:

„Azt már ugye tudtam az előző két köröm alapján, hogy hol lehet még többet megengedni magamnak. Egyes kanyarok előtt már nem volt szükséges a fékezés és kijjebb eresztettem az autót az íveken. Nem kérdés, hogy kockázatos az ilyen játék, mert a korlát megütheti, súrolhatja a lökhárítót, lámpát, plusz a versenykör is értékelhetetlen lesz miatta, de nagyon bíztam a gumik tapadásában és jó futómű viselkedésében. Szóval így megérte ez a stílus.” – kockáztatott Zsolt, így a legjobb körideje itt Visontán 3:06:489 mp lett.

Szabolcs is jelentős javulást mutatott:

„Érezhető volt, hogy a gumik már-már túlmelegedtek, De Zsoltinál is ez volt tapasztalható. Ettől függetlenül jól terelhető volt az autó, oda ment, ahova én szerettem volna. Köridőben nem éreztem ennyire jónak, de sokat javultam.” – megfelelőnek tartva a harmadik kör eredményét Szabolcs. Ennek ideje 3:11:921 mp. lett.

 

Eredmények

Bár a verseny összetett eredménye az R-Cup közös rendezése miatt összesített eredmény, itt Street 1.6 kategóriának hívták. A lista alapján 32 indulóból a 18. és a 25. helyet érték el a fivérek. Azonban a szlalom bajnokság kategóriáját nézve, ahol a pontokat is osztják, Zsolt három pontot hozott, Szabolcs egyet. Így a bajnoki tabella a Széria 3-as kategória pontjait mutatja.

A versenynap összefoglalója a Sződy fivérektől:

„Számítottunk a melegre. De ennek ellenére, jobb idő volt itt, mint előzőleg három hete Kakucson. Az autóban viszont nagyon meleg volt. Tetszett az új aszfaltozás, megfelelő volt a tapadás és jól kormányozható volt az Opelünk. Nem volt könnyű verseny, nagyon figyelni kellett a direkt akadályokra. De alapvetően tetszett és fontos volt, hogy körről-körre javuljunk. Pontot szereztünk, ez a legfontosabb. Most két hónap szünet következik. Lesz idő pihenésre, felkészülésre és felkészítésre. Legközelebb ősszel találkozunk megint, de helyszínt még nem tudunk. Jó nyarat kívánunk mindenkinek!” – foglalták össze a versenynapot a testvérek.

Szeptember nyolcadika az őszi verseny időpontja, azonban még nincs fix helyszín. Ettől függetlenül a futam utáni héten jelentkezünk beszámolónkkal és egy magazin cikket is megosztunk a Sződy fivérekről a nyár folyamán itt a tesztelok.hu oldalunkon.

Fotók: Track Racing

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb